Na hlavný obsah

Jedenásty deň na MS v kocke: Viszontlátásra, Na svidenje

Dva zo štyroch zápasov sa skončili po nájazdoch.

Jedenásty deň na MS v kocke: Viszontlátásra, Na svidenje
Maďari opúšťajú elitnú kategóriu majstrovstiev sveta. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Prihorieva. Posledné zmeny a presuny v tabuľkách, o tri dni sa turnaj „začne odznova“. Či so Slovesnskom alebo nie, to nie je stále jasné. Každopádne, v pondelok (22. 5.) bolo v pohotovosti osem reprezentácii.

Fínski diváci si mohli popoludní vychutnať škandinávske derby medzi Dánskom a Švédskom. Za normálnych okolností by bolo do piatich minút vybavené, lenže Jensen prvým gólom v zápase potvrdil vyrovnanosť šampionátu a Švédi museli preradiť na druhý prevodový stupeň.

Hokejisti Švédska strieľajú gól. Foto: TASR

Zvyšok zápasu sa však už odohrával v ich réžii. Štyrmi gólmi nepriaznivý stav zvrátili a rozhodli o tom, že tri body získajú tri korunky.

Taktizovanie, smola alebo nemohúcnosť? To, čo v popoludňajšom zápase predvádzala Kanada, by si hľadalo pomenovanie dlho. Chvíľkami to vyzeralo, že si javorové listy pred nástupom na ľad zabudli z korčúľ zložiť chrániče nožov.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Zápas medzi Kanadou a Nórskom riadna hracia doba nerozhodla. Nič sa nezmenilo ani v predĺžení, hoci záoceánska reprezentácia si v ňom vypracovala viacero zaujímavých šancí. Na rad tak prišli samostatné nájazdy. Nóri skórovali až štyrikrát z piatich pokusov a druhýkrát na turnaji pocítili, aké je to byť víťazom.

Kanaďania podľahli Nórsku po samostatných nájazdoch.Foto: AP Photo/Roman Koksarov

Maďari si pomýlili dni v týždni a rakúsky schnitzel si chceli vychutnať v pondelok. Hrýzli však ešte pred dopečením. A hoci to v zápase s Rakúskom dotiahli až do samostatných nájazdov, gól v nich nestrelili. Rakúsko tak zdolalo Maďarsko 4:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Pre Maďarov to nebol len posledný zápas na turnaji, ale nateraz aj medzi svetovou hokejovou elitou.

Maďari opúšťajú elitnú kategóriu majstrovstiev sveta.Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Posledný zápas dňa sa medzitým odohrával v lotyšskej B skupine. Kazachstan nechcel negatívne prekvapiť a Slovincov chcel poslať definitívne do nižšej divízie. A tak sa aj stalo. Balkánci síce opäť siahali aspoň na bod, ale opäť neúspešne. Bez jediného a s najhoršou bilanciou (sedem zápasov – sedem prehier) vypadli. Kazachstan – Slovinsko 4:3.

Slovinská reprezentácia nezískala na šampionáte ani bod ako jediná.Foto: AP Photo/Roman Koksarov
a

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport