Na hlavný obsah

Jednoznačné víťazstvo Kanady nad Kazachstanom

Kanaďania sa dostávajú na čelo tabuľky.

Jednoznačné víťazstvo Kanady nad Kazachstanom
Kanadskí hokejisti oslavujú gól proti Kazachstanu Foto: TASR

Kanadskí hokejisti vyhrali v B-skupine MS v hokeji 2023 nad Kazachstanom 5:1. Druhý stredajší (17. 5.) zápas v Rige mal jednoznačný priebeh od prvého striedania a javorový list sa dostal na čelo tabuľky.

Švajčiari majú však svoj štvrtý zápas k dobru a v prípade štvrtkového (18. 5.) víťazstva nad Slovenskom by sa dostali opäť do priebežného vedenia.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Práve súboj so Švajčiarmi je ďalším bodom programu javorového listu v Rige. Zápas o možnú najlepšiu východiskovú pozíciu do štvrťfinále sa hrá v sobotu (20. 5.) o 15.20 (SELČ). Kazašský tím narazí v piatok (19. 5.) o 19.20 na slovenských hokejistov.

Raketový štart Kanady

V 19. sekunde bolo 1:0, po piatich minútach 2:0 a opäť exceloval obranca Mackenzie Weegar. Onedlho favorit viedol o tri góly a s Kazachmi to vyzeralo zle-nedobre. V 10. minúte Beketajev nachytal Hofera z uhla už za bránkovom čiarou a Kanaďania nečakane vypli. Až keď súper ku koncu 20-minútovky dvakrát zahrozil, strelili štvrtý gól, ktorý zrejme spečatil osud druhého dejstva.

To totiž hokejovo nestálo za zmienku, takže aspoň štatisticky – vylúčený bol Weegar, ako jediný hráč zápasu. V tretej časti Kanada pridala ešte jeden gól, ale nebol to kapitán Tyler Toffoli. Ten po troch zápasoch s obrovským množstvom streleckých pokusov a s nula zásahmi hral vo štvrtom útoku a bol nenápadný.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport