Na hlavný obsah

Kazachstan triumfuje nad Slovinskom v poslednom zápase MS B-skupiny

Slovinci bez bodu opúšťajú elitnú kategóriu MS.

Kazachstan triumfuje nad Slovinskom v poslednom zápase MS B-skupiny
Kazašskí hokejisti oslavujú gól nad Slovinskom Foto: SITA/AP Photo/Roman Koksarov

Hokejisti Kazachstanu zvíťazili vo svojom záverečnom vystúpení v B-skupine MS v hokeji 2023 nad Slovinskom 4:3. Slovinci, ktorí mali už pred zápasom istý zostup do A-skupiny I. divízie MS, opustili elitnú kategóriu bez zisku bodu. Kazachovia poskočili v tabuľke B-skupiny na 6. priečku.

Prvú veľkú šancu v zápase mali Kazachovia, ale Michailis nastrelil žŕdku, od ktorej sa puk odrazil do protiútoku. Puk si na os naviedol Kuralt a po 90 sekundách poslal Slovincov do vedenia. V 19. minúte však Michailis mieril presnejšie a vyrovnal na 1:1.

Aj vstup do prostrednej časti hry vyšiel lepšie Slovincom, už po 66 sekundách hry pridal druhý presný zásah v stretnutí Kuralt. Opakoval sa však rovnaký scenár ako v 1. tretine, keď v záverečnej minúte preukázal šikovnosť Muratov a strelou nad Usovu lapačku vyrovnal.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Aj tretia tretina pokračovala v nastolenom trende. V úvode sa presadil Slovinec Drozg a v 52. minúte Kazachovia do tretice vyrovnali po rutinérskom bekhendovom blafáku od Rymareva. V 57. minúte definitívne preklopil stav na stranu Kazachstanu po individuálnej akcii Muchametov a Slovinci sa tak rozlúčili s elitnou kategóriou bez zisku bodu.

a

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport