Na hlavný obsah

Kyjevom sa ozývali výbuchy. Protivzdušná obrana zostrelila dron

Platí tam aj protiletecký poplach.

V ukrajinskej metropole Kyjev, ktorá bola v noci na štvrtok (4. 5.) terčom série útokov ruskej armády, podvečer opäť vyhlásili letecký poplach. Radnica neskôr informovala, že príčinou poplachu bol dron, uviedla britská stanica BBC.

„Počas posledného poplachu nad Kyjevom spozorovali bezpilotné lietadlo. Objekt zostrelili sily a prostriedky protivzdušnej obrany. Informácie o obetiach alebo zničení bytového fondu či infraštruktúry sa spresňujú,“ uvádza sa vo vyhlásení kyjevskej radnice.

Kyjevský primátor Vitalij Kličko neskôr informoval, že pravdepodobne v dôsledku padajúcich trosiek vypukol požiar v mestskej časti Solomianskyj na juhozápade ukrajinského hlavného mesta.

Agentúra AFP s odvolaním sa na svojho spravodajcu informovala, že v Kyjeve bolo vo štvrtok podvečer v priebehu 15-20 minút počuť niekoľko výbuchov. 

Vojenský veliteľ Kyjeva Serhij Popko vo štvrtok ráno – po ďalšej vlne útokov – konštatoval, že „naše mesto nezažilo takú intenzitu útokov od začiatku tohto roka“. Všetky drony a rakety vyslané na Kyjev zničili sily protivzdušnej obrany.

Okrem Kyjeva v noci na štvrtok poplach vyhlásili aj v ďalších častiach Kyjevskej oblasti. Ako aj v Černihivskej, Sumskej, Charkovskej, Dnepropetrovskej, Záporožskej, Kirovohradskej a Poltavskej oblasti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet