Na hlavný obsah

Lotyši po zisku senzačných bronzových medailí na MS čelia trestnému oznámeniu 

Podľa oznámenia mali porušiť lotériový zákon.

Lotyši po zisku senzačných bronzových medailí na MS čelia trestnému oznámeniu 
Foto: TASR

Lotyšská hokejová reprezentácia čelí trestnému oznámeniu za logo stávkovej spoločnosti Olybet, ktoré mala na dresoch počas MS v hokeji 2023. Záverečné dva zápasy odohrali vo Fínsku, kde má monopol na ponúkanie, prevádzkovanie a propagáciu stávkovania a hazardu štátna spoločnosť Veikkaus. Lotyšsko obsadilo senzačné tretie miesto a získalo prvý cenný kov v histórii.

Problémom je logo na rukávoch

Lotyši mali inkriminované logo na rukávoch počas celého šampionátu, úvodných osem zápasov však absolvovali v domácej Rige. V semifinále prehrali s Kanadou 2:4, bronz vybojovali po triumfe 4:3 pp nad USA. Podľa trestného oznámenia mali porušiť lotériový zákon. „Lotyšský národný tím mal na dresoch reklamu, ktorá nebola tunajšia. Niekto mal pocit, že by polícia mala vyšetrovať potenciálny trestný čin. Polícia vec zaznamenala a zahájila predbežné vyšetrovanie. Nič viac sa v tejto veci zatiaľ nedeje,“ uviedol policajný komisár Arto Partanen pre fínske médiá.

Veikkaus investuje zisky do športu, vedy, umenia, mládeže či zdravotníctva. „Takéto trestné oznámenie sme obdržali prvýkrát. Viac vám povieme v najbližších týždňoch a mesiacoch, tento prípad nie je prioritou,“ dodal Partanen.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport