Na hlavný obsah

Máme na to, aby sme zamiešali karty, vyhlásil Čierny. Po sezóne by skúsil vymeniť trénera

Súčasný manažér HKM Zvolen verí, že Slováci prekvapia.

Máme na to, aby sme zamiešali karty, vyhlásil Čierny. Po sezóne by skúsil vymeniť trénera
Manažér HKM Zvolen Ladislav Čierny Foto: TASR/Martin Baumann

Do začiatku majstrovstiev sveta ostáva niekoľko hodín. Úvodnou prekážkou slovenských hokejistov v základnej B skupine bude rival z Česka, s ktorým máme negatívnu bilanciu. Veľmi dobre si na to spomína aj bývalý obranca Ladislav Čierny.

„So súperom prevládajú prehry. Osobne si myslím, že sa to v piatok zmení, hoci asi budeme svedkami náročného stretnutia. Kvalita je na strane Čechov, no naši chalani sa určite nevzdajú,“ vyslovil sa 48-ročný niekdajší reprezentant, ktorý si z troch šampionátov odniesol zlatú a bronzovú medailu.

Čierny vôbec nerobí vedu zo zlých výsledkov počas prípravy. „Samotný názov prípravný zápas hovorí, o čo tam ide. Skúšajú sa nielen hráči, ale aj tréneri. Podľa môjho názoru od prvého duelu v Rige uvidíme na ľade úplne iné Slovensko, ako pred pár dňami. A to kvôli tomu, že sa ide hrať o veľa,“ doplnil.

Ladislav Čierny počas súboja legiend Winter Classic Games 2019 v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Dušan Hein

Malá skúsenosť v defenzíve

Najčastejšie spomínaným postom aktuálneho výberu reprezentácie, kde by to mohlo škrípať, je obrana. Koniec-koncov na to upozornil aj Libor Hudáček tesne pred odletom, že to vzadu bude treba mať viac pod kontrolou.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

„Pre niektorých to nebude jednoduché. Samozrejme, hráči ako Ivan, Koch alebo Grman majú niečo za sebou, no zrejme budú pociťovať tlak,“ vyjadril sa zvolenský funkcionár, ktorého pochopiteľne teší nominácia Dávida Mudráka.

„Je mladý a šikovný. Kariéru má pred sebou a predpoklady rozvíjať sa. Verím, že naplno zabojuje o svoju pozíciu a som presvedčený, že urobí všetko pre to, aby sa zmestil do prvých obranných formácií,“ myslí si o mladom hráčovi, ktorý túto sezónu zavŕšil extraligovým striebrom.

V našej skupine budú najväčšími favoritmi Kanaďania, Česi a Švajčiari. „Ak postúpime zo skupiny, máme šancu na to, aby sme zamiešali karty v play-off. Na lavičke je skúsený kanadský kormidelník, ktorý vie, čo môže očakávať od zverencov. Môžeme len prekvapiť. Dokázali sme to na olympiáde a pokojne sa to môže zopakovať aj teraz,“ pokúsil sa prognózovať Čierny.

Je čas na novú trénerskú krv

Od roku 2017 vedie našu reprezentáciu Craig Ramsay. Slovenskému tímu dal novú tvár. Šesťročný proces vyvrcholil vlani v Číne ziskom historického bronzu.

„Už má svoj vek a obrovské skúseností. Po jeho boku však pracujú naši tréneri a možno by som sa pozrel na nich. Nie je veľmi na čo čakať a aj my potrebujeme svojho kormidelníka, ktorý by mohol byť Ramsayho kópiou. Skúsil by som teda dať priestor novej krvi,“ uzavrel Čierny, ktorý zavesil korčule na klinec pred desiatimi rokmi ako slovenský majster so Zvolenom.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport