Na hlavný obsah

Mesto Bratislava sa ohradilo proti tvrdeniam OĽANO o tajnej dohode s Úradom vlády

Podľa magistrátu ide o jedno z klamstiev lídra hnutia.

Mesto Bratislava sa ohradilo proti tvrdeniam OĽANO o tajnej dohode s Úradom vlády
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Mesto Bratislava sa ohradilo proti tvrdeniam OĽANO o tajnej dohode s Úradom vlády, na základe ktorej malo dostať 50 miliónov eur na úkor iných miest a obcí. Podľa magistrátu ide o jedno z klamstiev lídra hnutia Igora Matoviča, a ďalší z útokov na hlavné mesto. Premiér tiež obvinenia odmieta. Politológ hovorí o špinavej kampani a bitke o voliča.

Päťdesiat miliónov eur – toľko by mala podľa hnutia OĽANO dostať Bratislava z nevyčerpaného balíka pomoci. Poslanec Milan Vetrák na spoločnej tlačovke najskôr povedal, že ide o tajnú dohodu medzi súčasným premiérom a primátorom hlavného mesta Matúšom Vallom, ktorí majú prepojenie na Progresívne Slovensko. Odvolal sa na informácie z prostredia úradu vlády, či rezortov štátnej správy.

Téme sa v Rádiožurnále venovala redaktorka Simona Beňová:

“Odmietame takéto tajné a netransparentné dohody na úkor všetkých miest a obcí. Vyzývame nového pána premiéra, aby sa jasne vyjadril, či chce týmto spôsobom pristupovať k obciam a mestám na Slovensku. Či chce naozaj túto dohodu, ktorá je pripravená s Bratislavou, aj naplniť,“ povedal.

Šéf úradníckej vlády Ľudovít Ódor tvrdenia odmietol. „Žiadne také stretnutie nebolo. Žiadna taká tajná dohoda, každý by mohol povedať, že existuje nejaká tajná dohoda na niečom. Tieto veci považujem za nezmysly,“ ozrejmil.

Má ísť len o ďalší z útokov

Primátor Bratislavy Matúš Vallo povedal, že žiadna dohoda neexistuje a ide len o ďalší z útokov na hlavné mesto.

„Faktom naopak je, že ak by mesto 50-miliónov eur aj dostalo, stále by to bolo menej peňazí, ako bola Bratislava v dôsledku rôznych atómoviek už ukrátená,“ priblížila hovorkyňa magistrátu Dagmar Schmucková..

Neskôr Vetrák svoju verziu poupravil a označil za aktéra bývalého premiéra Eduarda Hegera. Vzhľadom k tomu, že všetci dohodu popreli, považuje tvrdenia OĽANO politológ Radoslav Štefančík, za súčasť špinavej kampane.

“Viem si predstaviť, že je to snaha očierniť nejakého konkrétneho politika. Či už primátora hlavného mesta, ale poprípade to môže byť aj snaha zdiskreditovať bývalého predsedu vlády Eduarda Hegera, pretože komu inému môže ísť o voličov Hegera, ak nie práve OĽANO. Tu ani tak nejde o liberálov ako skôr o Hegera,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál