Na hlavný obsah

Mimoriadna schôdza sa konať nebude. Parlament ju neotvoril ani na štvrtý pokus

Jej body sa presunú na riadnu júnovú schôdzu.

Mimoriadna schôdza sa konať nebude. Parlament ju neotvoril ani na štvrtý pokus
Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Foto: TASR/Pavol Zachar

Mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR, ktorú iniciovalo OĽANO, sa v utorok (30. 5.) nepodarilo otvoriť ani na štvrtý pokus. V pléne sa prezentovalo 66 poslancov. Body mimoriadnej schôdze sa presunú do programu tej riadnej, ktorá má začať 13. júna.

V prvom utorkovom pokuse o otvorenie schôdze sa prihlásilo 56 poslancov, na otvorenie schôdze ich treba najmenej 76.

Líder OĽANO Igor Matovič kritizoval poslancov pôsobiacich v SaS, Demokratoch a Progresívnom Slovensku (PS) za to, že neumožnili hlasovanie o desiatkach prerokovaných návrhov.

„Stále sme mali nádej, že sa kolegovia, najmä z demokratického spektra, zobudia,“ povedal Matovič. „Ani Mečiar si nedovolil to, čo PS a SaS a Demokrati,“ dodal. Expremiér Vladimír Mečiar podľa neho ani raz neurobil to, že by nechal prerokovať približne 40 návrhov a nakoniec by zablokoval hlasovanie o nich.

Matovič dodal, že to bola posledná šanca na zmenu paragrafu 363 Trestného poriadku, na možnosť presadiť zákon o preukazovaní pôvodu majetku, zvýšiť príspevok pre ťažko zdravotne postihnutých či presadiť umiestnenie defibrilátorov do každej obce. Zvolať opäť mimoriadnu schôdzu je podľa neho jednou z možností, ktorú zvažujú.

  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko