Na hlavný obsah

Mimoriadnu schôdzu sa nepodarilo otvoriť ani na druhý pokus. Poslanci sa opäť zídu v utorok ráno

Neprezentoval sa dostatočný počet zákonodarcov.

poslanci v parlamente
Ilustračná snímka.Foto: TASR/Jakub Kotian

Mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR, ktorú iniciovalo hnutie OĽANO, sa nepodarilo otvoriť ani na druhý pokus. Parlament totiž nebol uznášaniaschopný, keďže sa prezentovalo len 68 poslancov. Na otvorenie ich treba najmenej 76. Pri prvom pokuse sa prihlásilo 70 poslancov.

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) tak preložil schôdzu na utorok (30. 5.) o 9.00 h, keď sa poslanci zídu, aby sa ju opätovne pokúsili otvoriť.

OĽANO a priatelia v piatok (26. 5.) informovali o iniciovaní mimoriadnej schôdze, začať sa mala v pondelok o 9.00 h. Prerokovať na nej chceli všetky návrhy zákonov, ktoré sa nedorokovali na predchádzajúcej 90. schôdzi, keďže sa rokovanie ukončilo ešte pred hlasovaním o balíku zmien.

Hnutie v závere uplynulého týždňa deklarovalo, že nechce pri mimoriadnom rokovaní selektovať body, preto do programu navrhne zaradiť všetky nedorokované návrhy.

Po kritike z radov Demokratov či SaS však pôvodný návrh mimoriadnej schôdze stiahli a predložili nový, ktorý obsahuje len vládne návrhy a návrhy z dielne OĽANO.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko