Na hlavný obsah

Ďalší minister odchádza z funkcie. Rastislav Káčer požiadal prezidentku o odobratie poverenia

Oficiálnu žiadosť z dôvodu prebiehajúcej zahraničnej cesty do kancelárie prezidentky ešte nedoručil.

Ďalší minister odchádza z funkcie. Rastislav Káčer požiadal prezidentku o odobratie poverenia
Dočasne poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer. Foto: SITA/Tomáš Somr

Rastislav Káčer požiadal prezidentku Zuzanu Čaputovú o odobratie poverenia viesť rezort zahraničných vecí.

Oficiálnu žiadosť z dôvodu prebiehajúcej zahraničnej cesty do kancelárie prezidentky ešte nedoručil. Potvrdil to hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Poverený minister Rastislav Káčer poslal v piatok (5. 5.) predpoludním zo zahraničnej služobnej cesty prezidentke Zuzane Čaputovej sken listu, v ktorom ju požiadal o odobratie poverenia viesť rezort zahraničných vecí,“ priblížil hovorca.

Situácii vo vláde sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Katarína Wildová:

Oficiálnu žiadosť Prezidentský palác ešte nedostal, keďže Káčer je na pracovnej ceste v zahraničí.

Vláde Eduarda Hegera vyslovila Národná rada (NR) SR nedôveru ešte v decembri minulého roka. Prezidentka kabinet dočasne poverila vládnutím do predčasných parlamentných volieb.

Odvtedy už z vlády odišiel minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) a vo funkcii ministra financií skončil aj líder OĽANO Igor Matovič. Vedením oboch rezortov je nateraz poverený premiér. Aktuálne je na odchode z ministerského postu aj Samuel Vlčan.

Káčer kritizoval štvrtkový (4. 5.) mimoriadny príhovor premiéra Eduarda Hegera v RTVS, v ktorom hovoril o tom, že si nevie predstaviť nástup úradníckej vlády. Snažil sa tak po odstúpení ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana ovplyvniť prezidentkin názor.

„Ak by aj bola váhala včera, premiér jej svojim vystúpením večer zúžil a uľahčil rozhodovanie. Strašné babráctvo,“ uviedol Káčer v komentári na sociálnej sieti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko