Na hlavný obsah

Mladí futbalisti si druhú výhru na MS nepripísali. Cestu za postupom im skomplikoval Ekvádor

Juhoamerickému štátu podľahli 1:2.

Mladí futbalisti si druhú výhru na MS nepripísali. Cestu za postupom im skomplikoval Ekvádor
Slovenský futbalista Nino Marcelli (vpravo) a hráč Ekvádora Joel Ordonez. Foto: TASR/AP

Slovenskí futbalisti prehrali v druhom zápase MS do 20 rokov s Ekvádorom 1:2. Jediným gólom Slovákov otvoril v 29. minúte skóre Máté Szolgai, o víťazný sa postaral v druhom polčase Jose Sosa. Slováci si prehrou skomplikovali cestu za postupom z B-skupiny do osemfinále.

V úvodnom dejstve mali herne navrch Juhoameričania, no prvú strelu na bránu v zápase premenil z diaľky Szolgai. Obhajca bronzu spred štyroch rokov zvýšili tlak a podarilo sa mu vsietiť gól do šatne. Obrat dokončil v 59. minúte Sosa.

Futbalovému zápasu sa venovala aj redakcia Správ RTVS (Video: FIFA)

Favorit si v stretnutí paradoxne pripísal prvé strely na bránu na šampionáte – proti USA (0:1) mal sedem streleckých pokusov mimo.

Slováci sú priebežne na postupovom druhom mieste, o skóre pred svojím utorňajším súperom. Toho však čaká v závere B-skupiny Fidži, ktoré doposiaľ nezískalo ani bod.

Slováci nastúpia v piatok (26. 5.) o 20.00 SELČ proti favorizovanému USA – to naopak ešte nestratilo ani bod. Okrem prvých dvoch tímov z každej skupiny postupujú medzi najlepšiu šestnástku aj štyri najlepšie mužstvá z tretích miest.

Ekvádor – Slovensko 2:1 (1:1)

Góly: 45.+1. Cuero, 59. Klinger – 29. Szolgai. ŽK: Paez – Kopásek, M. Sauer, Bagín.
Ekvádor: Napa – De la Cruz, Garcia, Ordonez, De La Cruz Borja – O. Zambrano, Gonzalez Baquero – Klinger (78. Mina), Paez (90.+2. K. Zambrano), Angulo (89. Cortez) – Cuero (89. Renteria)
 Slovensko: Hrdina – Kopásek, Bagín, Kóša, Šikula – Šnajder, Szolgai (46. M. Sauer) – Marcelli (57. Griger), Gajdoš (57. Ovšonka), L. Sauer (80. Csóka) – Jambor

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport