Na hlavný obsah

Motorkárska sezóna má v Nitrianskom kraji prvé obete. V priebehu dvoch hodín polícia evidovala dve smrteľné nehody

Jednu v okrese Topoľčany, druhú v okrese Komárno.

Motorkárska sezóna má v okrese Topoľčany svoju prvú obeť. V nedeľu (7. 5.) o život prišiel po zrážke na križovatke 75-ročný motorkár. Informuje o tom polícia Nitrianskeho kraja na sociálnej sieti.

Podľa zistení polície starší motorkár v obci Nemčice nedal prednosť 20-ročnému mladíkovi na motocykli Honda a došlo ku kolízii.

„Sedemdesiatpäťročný motorkár bol so zraneniami prevezený vrtuľníkom do Fakultnej nemocnice v Nitre, odkiaľ však prišla smutná správa, že zraneniam podľahol,“ uviedla polícia.

U 20-ročného motocyklistu polícia vykonala dychovú skúšku, jej výsledok bol negatívny. Obeti odobrali krv na prípadné zistenie prítomnosti alkoholu alebo inej látky. Prípadom sa zaoberá topoľčianska dopravná polícia.

Zrážka s autom pri Hurbanove

Druhou obeťou sa stal motorkár v okrese Komárno. Dopravní policajti zasahovali v nedeľu pri nehode v blízkosti Hurbanova krátko po 13.00 h. Informovala o tom polícia Nitrianskeho kraja na sociálnej sieti.

„Sedemdesiatšesťročný vodič vozidla Renault Thalia pravdepodobne nedal prednosť motocyklu Yamaha, ktorý viedol 40-ročný muž,“ opísala nehodu polícia. Motocyklistu so zraneniami previezli do nemocnice, kde zraneniam v nočných hodinách napokon podľahol.

Podobne ako pri nehode v Nemčiciach, aj v tomto prípade bola u vodiča vykonaná dychová skúša s negatívnym výsledkom. Na vylúčenie prítomnosti alkoholu v krvi sa nebohému motorkárovi odobrala krv.

Polícia apeluje na vodičov, aby brali ohľad na motorkárov, najmä v období, kedy ich je na cestách viac. „Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Komárne začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia,“ uzavrela polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny