Na hlavný obsah

Muž v Berlíne dobodal dve dievčatá na školskom dvore. Jedna z nich je v ohrození života, druhá ťažko zranená

Polícia možného útočníka zadržala.

Muž v Berlíne dobodal dve dievčatá na školskom dvore. Jedna z nich je v ohrození života, druhá ťažko zranená
Príslušníci polície vstupujú do školy v Berlíne, na ktorej dvore muž zaútočil na dve školáčky. Foto: TASR/AP

Útočník v stredu (3. 5.) napadol na dvore školy v berlínskej časti Neukölln dve dievčatá vo veku sedem a osem rokov. Jedna z nich utrpela zranenia a je v ohrození života. Druhé z dievčat utrpelo ťažké zranenia. Vyplýva to z policajných informácií, ktoré priniesla agentúra DPA.

Pravdepodobného páchateľa zadržali neďaleko miesta činu. Podrobnosti k okolnostiam činu polícia nezverejnila. Upresnila však, že napadnuté dievčatá majú sedem a osem rokov, píše AP.

Podľa informácií denníka B.Z. ich dobodal. Polícia dostala hlásenie o 15.17 h. Páchateľ si podľa denníka na políciu počkal. Deti previezli do nemocnice, prípad vyšetruje oddelenie vrážd.

Napadnutie sa odohralo na dvore základnej školy, ktorá je súčasťou evanjelickej školy v Neuköllne. Okolnosti útoku neboli podľa slov policajnej hovorkyne bezprostredne známe. To, či dievčatá útočníka poznali, sa nevie. Školskú budovu evakuovali, okolie uzavrela polícia.

Podľa DPA popoludní pred školským areálom stálo niekoľko sanitiek, policajných vozidiel a policajtov v helmách. Rodičia si deti odviedli z družiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet