Na hlavný obsah

Na Kryme hlásili výbuchy, podľa ruského predstaviteľa Ukrajina útočila dronmi

Informácie o prípadných škodách nie sú k dispozícii.

Na Kryme hlásili výbuchy, podľa ruského predstaviteľa Ukrajina útočila dronmi
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ukrajina vyslala v noci na nedeľu (7. 5.) na Ruskom anektovaný Krym viac než desať dronov, z nich tri na prístav v Sevastopole. Po správach o výbuchoch na polostrove to ráno uviedol predstaviteľ ruskej okupačnej správy, informovala agentúra Reuters.

Medzinárodne neuznávaný gubernátor Sevastopola Michail Razvožajev na platforme Telegram napísal, že systémy protivzdušnej obrany všetky útoky na toto mesto odrazili, pričom neboli poškodené žiadne objekty.

Informácie o prípadných škodách inde na Kryme, ktorý Rusko anektovalo od Ukrajiny v roku 2014, neboli k dispozícii.

Telegramový kanál spojený s ruskými bezpečnostnými orgánmi predtým uviedol, že na Kryme došlo k sérii útokov, ktoré si podľa predbežných údajov nevyžiadali obete. Podľa ukrajinského monitorovania Telegramu sa explózie odohrali okrem Sevastopola v meste Saky, kde má Rusko leteckú základňu, a na niekoľkých ďalších miestach. Reuters pripomína, že tieto správy nemohol nezávisle overiť.

Útoky na Ruskom ovládané lokality sa v posledných dvoch týždňoch zintenzívnili, najmä na Kryme. Ukrajina svoju účasť na týchto útokoch nepotvrdila, jej predstavitelia však uvádzajú, že ničenie infraštruktúry je prípravou na plánovanú pozemnú ofenzívu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet