Na hlavný obsah

Na Kryme mali v noci zostreliť šesť dronov. Podľa gubernátora Axionova k obetiam nedošlo

K explóziám tam dochádza od augusta.

Na Kryme mali v noci zostreliť šesť dronov. Podľa gubernátora Axionova k obetiam nedošlo
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Šesť dronov v noci na štvrtok (25. 5.) zostrelili nad anektovaným ukrajinským Krymským polostrovom, uviedli tamojšie úrady. Informovala agentúra AFP. Ruskom dosadený krymský gubernátor Sergej Axionov uviedol, že k obetiam na životoch pri najnovších útokoch dronov nedošlo.

Na Kryme a v Sevastopole, kde sa nachádza veliteľstvo ruskej Čiernomorskej flotily, dochádza k opakovaným explóziám od vlaňajšieho augusta. V októbri minulého roka otriasol výbuch aj Kerčským mostom, ktorý bol následne niekoľko týždňov uzatvorený.

Začiatkom mája zachvátil požiar nádrže s palivom v obci Volna ležiacej neďaleko Kerčského mosta. Útoky na sklady paliva boli v posledných týždňoch hlásené z rôznych oblastí Ruska nachádzajúcich sa v blízkosti Ukrajiny.

Rusko anektovalo Krymský polostrov v roku 2014; medzinárodné spoločenstvo ho však ako súčasť Ruskej federácie neuznáva. Ukrajina sa už 15 mesiacov bráni proti ruskej vojenskej invázii a v rámci pripravovanej protiofenzívy opakovane uviedla, že v budúcnosti počíta aj oslobodením Krymu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet