Na hlavný obsah

Na východnom Slovensku zabíjal metanol. Dvaja ľudia neprežili, jeden je v nemocnici

K nešťastiu malo dôjsť v osade pri Košiciach.

Na východe Slovenska pravdepodobne zabíjal metanol. V chatovej lokalite Moňov potok v Košiciach našli dvoch mŕtvych. Jednu osobu previezli do nemocnice. Všetci traja mali vypiť neznámu tekutinu. V tejto veci už polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Len pár minút po polnoci prijala košická polícia oznámenie, že v dome v lokalite Moňov potok, leží mŕtva žena. Nebola však sama. Polícia pri nej našla ležať aj 66-ročného muža.

„Podľa doterajších informácií nebohý muž a nebohá žena požívali doposiaľ neznámu tekutinu so 44-ročným mužom. Ten sa v súčasnej dobe nachádza v opatere lekárov v jednej z košických nemocníc,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

„V noci sme v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach prijali na hospitalizáciu pacienta s podozrením na požitie metanolu. Pacient je v súčasnosti stabilizovaný a je mu poskytovaná intenzívna liečba,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Monika Krišková.

Otrave metanolom na východnom Slovensku sa venovala redaktorka RTVS Nikoleta Ferková:

Susedia tvrdia, že o ničom nevedia

Na miesto činu sa vybral aj štáb RTVS s kamerou. Terén bol neprístupný, navštívil viacero nelegálnych chatrčí, ktoré si ľudia postavili priamo v lese. „Prekvapená som, ani sanitka tu nebola, policajti tu neboli, nikto tu nebol,“ tvrdila miestna obyvateľka.

Malo sa to stať v jednom z domov, no na pozemku štáb RTVS nikoho nenašiel a susedia o ničom nevedia. Miestni si tu vraj často sami vyrábajú alkohol. Práve z neho sa mohli otráviť.

Stačí vypiť malé množstvo metanolu a otrava sa prejaví. Najčastejšími príznakmi sú porucha vedomia, bolesti brucha, zvracanie, ale aj porucha zraku. To, či to bol skutočne metanol, ešte preverí expertíza.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny