Na hlavný obsah

Najlepší post? Brankári, hodnotí medailista z roku 2000. Zranenému olympionikovi dal za pravdu

Bývalý reprezentačný obranca ocenil slovenských gólmanov.

Najlepší post? Brankári, hodnotí medailista z roku 2000. Zranenému olympionikovi dal za pravdu
Foto: TASR/Martin Baumann

Čo si povedal Ivan Droppa pri čítaní finálneho menoslovu slovenskej defenzívy? „Máme mladú a neskúsenú obranu,“ reagoval niekdajší obranca, ktorý odohral štyri majstrovstvá sveta a má na konte striebro z Petrohradu.

Na základe troch odohratých stretnutí v B-skupine svoju rétoriku mierne upravil.

„Chalani ukázali, že sa to dá zvládnuť. Veľa ukázal už duel s Českom, ale vo všeobecnosti nám to vzadu fungovalo. Možno by to chcelo viac strelených gólov, ale som presvedčený, že to príde v ďalších zápasoch,“ zaujal stanovisko pred pokračovaním Slovákov v rižskej spoločnosti.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Ak sa dodržiava nastolený systém, je jedno, kto je na ľade. Túto vetu vyriekol v minulotýždňovom rozhovore zranený Martin Gernát, keď sme sa ho pýtali na to, ako si bude počínať viacero neskúsených jednotlivcov.

„Všetko je o chybách. Keď sa ich spraví čo najmenej, kolektív bude úspešný. Súhlasím teda s týmto tvrdením,“ priklonil sa na stranu olympijského medailistu z Pekingu.

Ivan Droppa (vľavo) si v minulosti vyskúšal pôsobenie po boku Craiga Ramsayho na Švajčiarskom pohári 2018. Foto: TASR/Michal Svítok

Koniec švajčiarskym hodom

Defenzíva spôsobovala veľké vrásky na čele či už fanúšikom, ale i samotným zainteresovaným. Nakoniec sa situácia vyvinula priaznivo. Mužstvo doposiaľ inkasovalo šesť gólov.

„Musíme hovoriť o pozitívnom prekvapení,“ chváli zadné rady asistent trénera Banskej Bystrice spred minulého ročníka. Následne sa pozrel na dnešného súpera zo Švajčiarska.

„Švajčiarsky tím je skutočne nabitý, pretože nedostať ani gól v troch stretnutiach, to je parádna vizitka. Okrem toho sila mužstva porastie, pretože už nastúpi dvojica posíl z New Jersey. Bude to teda o to ťažšie, ale nie pre nás nemožné. Myslím si, že už sa im skončí valcovanie súperov na nulu. Potrebujeme vylepšiť efektivitu a uvidíme, či to postačí na bodový zápis,“ zamyslel sa Droppa.

Brankári na to majú

V súčasnosti 51-ročný kormidelník bol v roku 1990 draftovaný klubom NHL Chicago Blackhawks, za ktorý debutoval o päť rokov neskôr. Svoje parametre vždy vedel zúročiť v prospech zamestnávateľa a na domácej scéne pred sedemnástimi rokmi v drese Žiliny zodvihol nad hlavu majstrovskú trofej.

„Výkonnostne ma oslovili naši brankári. Tam je to najlepšie. Pred šampionátom prichádzali nejaké pochybnosti na ich adresu v zmysle, či to bola správna voľba, či to zvládnu a podobne. Obaja nám však dokázali, že majú na to pôsobiť na takomto fóre,“ vyzdvihol brankárske duo Škorvánek – Hlavaj.

Do bojov o postup zo skupiny výraznejším spôsobom prehovorili hokejisti Lotyšska, ktorí porazili Nórov 2:1. Momentálne poskočili na štvrté miesto s piatimi bodmi, no Slovensko má ešte zápas k dobru.

„Potrebujeme zvíťaziť v dueloch, kde sa to od nás čaká. Ťažko niečo plánovať, čo a ako by malo dopadnúť. Ak to ale príde do tejto fázy, s Lotyšmi by sme sa mali biť o postupovú miestenku. V prvom rade sa však musíme pozerať na seba. Pri súperoch ako Slovinsko či Kazachstan by nemalo prichádzať do úvahy nič iné, ako trojbodové víťazstvo,“ zapolemizoval si na konci rozhovoru Ivan Droppa.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport