Na hlavný obsah

Napínavý duel medzi Fínskom a Rakúskom skončil v prospech favorita

Úradujúci majstri sveta si zabezpečujú postup do štvrťfinále.

Napínavý duel medzi Fínskom a Rakúskom skončil v prospech favorita
Fíni oslavujú víťazstvo nad Rakúskom Foto: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin

Hokejisti Fínska zvíťazili v sobotňajšom (20. 5.) zápase A-skupiny domácich MS v hokeji 2023 v Tampere nad Rakúskom 3:1. Úradujúci majstri sveta svojím výkonom opäť nepresvedčili a outsider bol blízko k tomu, aby im zobral body. „Suomi“ si vďaka triumfu zabezpečili postup do štvrťfinále.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Fíni sú s trinástimi bodmi na priebežnom druhom mieste a po dvoch voľných dňoch sa stretnú v utorok (23. 5.) od 19.20 SELČ s Dánskom. Rakúšania získali na turnaji len bod a v pondelok (22. 5.) od 19.20 h nastúpia v priamom stretnutí o udržanie sa v elitnej kategórii proti Maďarom.

Fíni sa ujali vedenia hneď v druhej minúte

Fíni otvorili skóre duelu už po 79 sekundách, keď sa Kapanen dostal do samostatného úniku a zakončil nad lapačku Medlenara. Rakúšania v 5. minúte vyrovnali, keď Zwerger využil chybu obrany a strelil prvý gól na turnaji. „Suomi“ sa však v polovici prvej tretiny dostali opäť do vedenia, Määttä vystrelil a Suomela tečoval puk pred rakúskym brankárom – 2:1.

Severania v prostrednej časti zvýšili aktivitu, no nevyužili svoje šance a držali si stále len jednogólový náskok.

Tretie dejstvo malo veľmi opatrný priebeh, Fíni sa sústredili na pevnú defenzívu, s ktorou mali Rakúšania problém sa vyrovnať. V 59. minúte Oksanen potvrdil pre obhajcov titulu zisk troch bodov. Tréner Roger Bader si zobral ešte výzvu pre postavenie mimo hry, no neuspel a tím dostal dvojminútový trest.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport