Na hlavný obsah

Našli lietadlo, ktoré na Orave zmizlo z radarov. Pilot nehodu neprežil

Pilot mal pred zmiznutím vyslať SOS signál.

Našli lietadlo, ktoré na Orave zmizlo z radarov. Pilot nehodu neprežil
Snímka z miesta, kde našli trosky zmiznutého lietadla. Foto: Facebook/Oravský záchranný systém

Podarilo sa nájsť malé motorové lietadlo, ktoré vo štvrtok (18. 5.) na Orave zmizlo z radarov. Jeho pilota našli za pomoci vrtuľníkov mŕtveho. Oznámil to v piatok (19. 5.) na facebooku Oravský záchranný systém.

„Musíme oznámiť smutnú správu. Pilot malého motorového lietadla bol nájdený za pomoci vrtuľníkov. Žiaľ, bol nájdený mŕtvy,“ píšu záchranári. Poďakovali tiež dobrovoľníkov a polícii za pomoc a spoluprácu pri pátraní.

Pilot mal vyslať SOS signál

Na Orave od štvrtkového večera pátrali po malom lietadle, ktoré podvečer zmizlo z radarov. Približne o 18.30 h mali svedkovia počuť lietadlo v okolí Zázrivej.

„Bola obrovská hmla, lietadlo nevideli, len počuli, že mu vynecháva motor,“ uviedol. Lietadlo sa stratilo z radarov približne o 18.45 h nad Oravskou Lesnou. Pilot mal vyslať aj tzv. SOS signál.

Záchranári pátrali v náročnom teréne. Podmienky im sťažovali hmla a dážď. Pri pátraní použili aj drony s termokamerou. Do pátrania sa zapojilo viac ako 100 ľudí. Prehľadávali rozsiahle územie v okolí obcí Oravská Lesná, Zákamenné, Krušetnica, Novoť a Lomná.

Pozrite si fotogalériu z pátrania po zmiznutom lietadle a jeho pilotovi:

Nájdeniu zmiznutého lietadla sa venoval aj štáb RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko