Na hlavný obsah

Nemecká polícia zasahuje proti talianskej mafii, razie sú aj v ďalších krajinách

Razie sa zameriavajú na vodcov a členov 'Ndranghety.

Nemecká polícia zasahuje proti talianskej mafii, razie sú aj v ďalších krajinách
Ilustračná snímka auta berlínskej polície. Foto: Unsplash

Nemecká polícia vo viacerých spolkových krajinách uskutočňuje rozsiahly zásah proti talianskej mafii ‚Ndrangheta. Nemecká polícia vo svojom vyhlásení uviedla, že razie sa teraz uskutočňujú aj v ďalších európskych krajinách. Akciu koordinuje európska policajná služba Europol a agentúra EÚ pre justičnú spoluprácu Eurojust.

Podľa nemeckej polície sa razie zameriavajú na taliansky organizovaný zločin, konkrétne na vodcov a členov ‚Ndranghety. „Obvinení sú okrem iného obvinení z prania špinavých peňazí, daňových únikov, podvodov a obchodovania s drogami,“ uviedla nemecká polícia.

Len v Nemecku sa do rozsiahlej operácie zapojili stovky policajtov, ktorí prehľadali desiatky nehnuteľností. V Nemecku sa zásah zameral na spolkové krajiny Bavorsko, Severné Porýnie-Vestfálsko, Porýnie-Falcko a Sársko. Podobné akcie podnikla polícia v Belgicku, Francúzsku, Taliansku, Portugalsku a Španielsku.

„Ndrangheta sa považuje za jednu z najväčších, najmocnejších a najrozšírenejších zločineckých organizácií na svete. Jej príjmy pochádzajú najmä z obchodu s drogami, ale obchoduje aj so zbraňami a zarába na korupcii a praní špinavých peňazí. Jej ročný obrat sa odhaduje na 50 až 100 miliárd eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet