Na hlavný obsah

Nemeckí hokejisti s dominantným víťazstvom nad Francúzskom a na ceste do štvrťfinále

MS sa pre francúzskych hokejistov týmto zápasom končia.

Nemeckí hokejisti s dominantným víťazstvom nad Francúzskom a na ceste do štvrťfinále
Nemeckí hokejisti oslavujú gól nad Francúzskom Foto: SITA/Emmi Korhonen/Lehtikuva via AP

Hokejisti Nemecka sa stali štvrtým tímom, ktorý si zabezpečil postup do štvrťfinále zo základnej A-skupiny MS v hokeji 2023

Vo svojom záverečnom zápase v tamperskej skupine zdolali Francúzsko 5:0 a bez ohľadu na zostávajúce výsledky skončia na štvrtom mieste. Vo štvrťfinále sa stretnú s víťazom rižskej B-skupiny Švajčiarskom.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Francúzi obsadili v základnej skupine 6. miesto s bilanciou jedno víťazstvo a päť prehier. Zápasom s Nemeckom sa pre nich turnaj skončil.

Nemci vstúpili do zápasu sebaisto a k potrebnému víťazstvu zamierili od 4. minúty, keď sa po rýchlom protiútoku a prihrávke Stachowiaka presadil Ehl – 1:0. Francúzi v prvej tretine veľa nevymysleli, hra Nemcov im robila problémy a často boli pod tlakom.

Od 16. minúty bolo 2:0, keď Tiffels aj s prispením šťastia usmernil Peterkovu prihrávku za prekvapeného brankára Ylönena.

Nemci kontrolovali zápas aj v druhej tretine, v ktorej viedli od 23. minúte 3:0 po individuálnej akcii Peterku. V tretej časti ešte favorit využil dve presilové hry, keď sa presadil Fischbuch a Kastner a upravil na konečných 5:0.

a

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport