Na hlavný obsah

Nemecko si pripisuje triumf nad Rakúskom 4:2 v dramatickom zápase

Silný výkon Stachowiaka ich priviedol k víťazstvu.

Nemecko si pripisuje triumf nad Rakúskom 4:2 v dramatickom zápase
Aby Slovensko postúpilo na ZOH 2026 priamo, Nemecko musí štvrťfinále prehrať. Foto: TASR/AP Photo/Pavel Golovkin

Nemeckí hokejisti zvíťazili v piatkovom (19. 5.) zápase A-skupiny MS v hokeji 2023 nad Rakúskom 4:2. Víťazný gól zaznamenal v 34. minúte po individuálnej akcii Wojtek Stachowiak.

Nemci nastúpia na šiesty duel v nedeľu (21. 5.) od 15.20 SELČ proti Maďarsku, Rakúšanov čaká v sobotu (20. 5.) od 15.20 stretnutie s domácim Fínskom.

Skorý gól Nemecka a bojovný výkon Rakúska

Vedenia sa ujali v 5. minúte Nemci, keď rakúskej obrane ušiel Sturm a úspešne zakončil pomedzi nohy Kickerta. Vyrovnanie mal na hokejke Haudum, ale Niederberger jeho pokus vykopol betónom. V 12. minúte sa rútil sám na bránku Rossi, ale strelou na vyrážačku neuspel. Vzápätí však Niederberger nestačil na Wolfovu nekompromisnú strelu – 1:1. Pred prvou prestávkou ešte vrátil Nemcom vedenie Tuomie.

V 25. minúte sa ocitol v dobrej pozícii Raffl, no Niederberger dobre zmenšil strelecký uhol a nedovolil rakúskemu kapitánovi skórovať.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Najkrajší moment prostrednej časti hry predviedol v 34. minúte Stachowiak, ktorý sa po obkrúžení útočného pásma dostal až do bekhendového zakončenia a poslal Nemecko do dvojgólového vedenia.

V 54. minúte ešte záver duelu zdramatizoval Haudum, Rakúšania však v závere nedokázali vyrovnať a triumf Nemcov spečatil do prázdnej bránky druhým gólom v zápase Sturm.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport