Na hlavný obsah

Nemecko suverénne zdolalo Maďarsko 7:2

Sturm sa blysol dvojgólovým vystúpením.

Nemecko suverénne zdolalo Maďarsko 7:2
Nemeckí hokejisti oslavujú výhru nad Maďarskom Foto: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin

Hokejisti Nemecka zvíťazili v nedeľnom (21. 5.) zápase A-skupiny MS v hokeji 2023 nad Maďarskom 7:2. Kľúčovým úsekom hry bola druhá tretina, ktorú Nemci vyhrali 3:0 a viedli po nej už 4:0. Dva góly zaznamenal útočník San Jose Sharks Nico Sturm.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Nemci majú naďalej postup do štvrťfinále vo svojich rukách. V utorok (23. 5.) o 11.20 nastúpia na svoj záverečný súboj proti Francúzku. Maďari zabojujú o zotrvanie v najvyššej kategórii v pondelok (22. 5.) o 19:20 s Rakúskom.

Maďari mohli otvoriť skóre duelu, keď mal v 3. min šancu Fejes, no Niederbeger ukázal svoje brankárske kvality. Nemci otvorili skóre v 8. min, keď sa po brejku dostal k dorážke Stachowiak.

Kľúčovým momentom stretnutia bola 36. min, keď Nemci skórovali dvakrát v priebehu 18 sekúnd zásluhou Seidera a Sturma. Útočník „žralokov“ potom pridal do druhej sirény ešte aj svoj druhý presný zásah, keď sa v 38. min ocitol v presilovke sám pred Horváthom.

Maďarský brankár pustil pomerne lacný gól v úvode tretej tretiny a bolo to už 5:0 pre Nemcov. Maďari však zabojovali aspoň o česť a dvoma gólmi v priebehu troch minút znížili na 2:5 zásluhou Terbócsa a Fejesa. Nemci však akúkoľvek drámu odmietli a v záverečnej desaťminútovke skórovali ešte Kahun a Jonas Müller.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport