Na hlavný obsah

O nájomné bývanie v Sabinove je veľký záujem. Z takmer 280 záujemcov vyberú len ôsmich

V majetku mesta je už viac ako 350 nájomných bytov.

O nájomné bývanie v Sabinove je veľký záujem. Z takmer 280 záujemcov vyberú len ôsmich
Ilustračná snímka nájomných bytov. Foto: RTVS

O nájomné bývanie v Sabinove je veľký záujem. Radnici doručili takmer 280 žiadostí. Nový bytový dom dá šancu na vlastné bývanie ôsmim rodinám. Komerčné nehnuteľnosti v meste nepribúdajú.

Sabinov má vlastné pozemky, a preto sa na rozdiel od iných samospráv púšťa aj do výstavby nových nájomných bytov. Aktuálne dokončujú 24-bytovú jednotku a potom sa stavbári pustia do ďalšej osembytovej.

Financujú ich cez osvedčený model. „Štátny fond rozvoja bývania úverom vo výške 65 percent a 35 percent z dotácie z ministerstva dopravy. Samozrejme, je tam aj vlastná spoluúčasť,“ uviedol primátor mesta Sabinov Michal Repaský.

Téme nájomného bývania v Sabinove sa venovala redaktorka RTVS Diana Murdziková:

Mestské nájomné byty v Sabinove prideľuje sociálna a bytová komisia. „O takéto bývanie majú záujem jednotlivci, ale aj mladé rodiny, ktoré takto začínajú riešiť svoje vlastné bývanie,“ povedal hovorca mesta Juraj Vrábel.

„Bývanie je základná potreba pre ľudí. Nemôžu si dovoliť kúpiť byt, pretože nespĺňajú podmienky na hypotéku alebo nemajú vlastné zdroje a komerčné bývanie je pre nich veľmi drahé,“ vysvetlila veľký záujem o nájomné byty realitná maklérka Jana Marková.

Aktuálne už aj vysúťažili cenu za nový nájomný osembytový dom – ide o sumu 702-tisíc eur. S prácami by sa malo začať na prelome leta a jesene. „Ambíciou mesta je, aby sme každý rok stavali jeden nájomný bytový dom, pokiaľ tu nepríde developer,“ dodal primátor.

Celkovo je v majetku mesta už viac ako 350 nájomných bytov

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny