Na hlavný obsah

O výsledku zápasu medzi Nórskom a Kazachstanom rozhodli až nájazdy

Zápas rozhodol v prospech Kazachstanu kapitán Starčenko.

O výsledku zápasu medzi Nórskom a Kazachstanom rozhodli až nájazdy
Hokejisti Kazachstanu oslavujú výhru nad Nórskom Foto: SITA

Kazašskí hokejisti vyhrali v sobotu (13. 5.) v B-skupine 86. MS nad Nórmi 4:3 po nájazdovom rozstrele. Severania mali zápas do jeho polovice pevne v rukách, postupne však strácali jasnú prevahu, dovolili Kazachom využiť ich menej šancí a napokon stratili dva z troch bodov.

Nóri majú druhý zápas na programe o 24 hodín (15.20 SELČ) a ich súperom bude Švajčiarsko. Kazašský tím v nedeľnom (14. 5.) večernom dueli (19.20 SELČ) narazí na Čechov.

Nórsko nezvládlo druhú polovicu zápasu

Prvá tretina priniesla jasnú hernú prevahu Nórov, ktorí dali dva góly a boli na kurze ďalších. Kazašský tím sa 15 minút na ľade hľadal, ale z jeho dezorientovaného formátu sa zrodila najkrajšia kombinácia zápasu. Gól Muchametova bol zároveň určujúci faktor zápasu.

Nóri sa v druhej tretine opäť dostali do dvojgólového vedenia a stále mali strelecky navrch, lenže herne sa to postupne vyrovnávalo a Kazaši opäť znížili, tiež po využitej presilovke.

V tretej časti mierny favorit úplne stratil svoju nadvládu nad zápasom, súper využil ďalšiu presilovku a do predĺženia išiel s istotou minimálne jedného cenného bodu. Tento zisk znásobili vďaka kapitánovi Starčenkovi, ktorý premenil v dodatkovej šiestej sérii aj svoj druhý nájazd.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport