Na hlavný obsah

Obyvatelia Spiša sa po rokoch dočkali opravy cesty. Teraz sa však objavil nový problém

Projekt neráta s výstavbou chodníka.

Obyvatelia Spiša sa po rokoch dočkali opravy cesty. Teraz sa však objavil nový problém
Oprava cesty medzi Harichovcami a Spišskou Novou Vsou. Foto: RTVS

Obyvatelia Harichoviec sa po rokoch dočkali opravy cesty. Problémový úsek medzi obcou a Spišskou Novou Vsou zrekonštruuje Košický samosprávny kraj. Mnohí sú však sklamaní. Chodník pre peších nepostavia.

Úsek medzi Harichovcami a Spišskou Novou Vsou patrí už roky medzi rizikové. „Za každej zmeny počasia, keď mrholí, prší, sa tu stávajú pravidelne dosť vážne dopravné nehody, ale aj škodové udalosti,” uviedol miestny poslanec Ľubor Mikula.

Ďalší z miestnych poslancov Lukáš Bryndza povedal, že úsek je veľmi nebezpečný aj pre cyklistov a peších. Viacerí ľudia sa zhodujú, že problém by vyriešil nový chodník. S ním však súčasný projekt rekonštrukcie cesty neráta.

Téme sa v Správach RTVS o 19.00 h venovala redaktorka Marie Balážová Melníková:

“Cesta sa rekonštruuje len v dvoch zákrutách. Je to strašne málo. A ostatné ostane v pôvodnom stave,“ dodal Mikula. Opravu problémového úseku platí Košický samosprávny kraj (KSK).

“Rozširujeme túto cestu o jeden a pol metra. A zároveň urobíme aj prípravu na to, že obec bude môcť v budúcnosti postaviť chodník vedľa tejto cesty. Cesty všeobecne robí vyšší územný celok, chodníky robia obce,” ozrejmil predseda KSK Rastislav Trnka.

Obec sa na jeseň v rámci nového programového obdobia plánuje zapojiť do výzvy, aby získali peniaze na výstavbu chodníka. Ešte predtým však musia vyriešiť pozemky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny