Na hlavný obsah

OĽANO ide do volieb s novým názvom, prezradil Matovič

Predstavil štyri nové platformy hnutia.

Predseda OĽANO Igor Matovič.
Predseda OĽANO Igor Matovič.Foto: TASR/Jakub Kotian

Líder OĽANO Igor Matovič v piatok (26. 5.) uviedol, že jeho hnutie ide do predčasných parlamentných volieb s novým názvom – OĽANO a priatelia. Opäť sa spája aj so stranou NOVA predsedu Gábora Grendela.

„Ideme spoločne ďalej s hnutím NOVA,“ uviedol Matovič s tým, že ide o partnerskú spoluprácu. Vyzdvihol pritom nielen spoluprácu s Grendelom či Annou Andrejuvovou, ale aj s bývalým štátnym tajomníkom rezortu financií Marcelom Klimekom.

„Do volieb musíme spojiť všetky sily,“ zdôraznil a upozornil na hrozbu prepadávania hlasov demokratických voličov v septembrových voľbách.

Súčasťou kandidátnej listiny majú byť aj štyri platformy hnutia – Nezávislí kandidáti, Slobodní a zodpovední, Pačivale Roma a Magyar szívek.

Matovič priblížil, že platforma Slobodní a zodpovední má združovať umiernených liberálov. Platformy Pačivale Roma a Magyar szívek reprezentujú zástupcovia rómskej, respektíve maďarskej komunity. Šancu chce dať hnutie podľa jeho slov naďalej aj nezávislým kandidátom.

Líder OĽANO nevylúčil ani spoluprácu s ďalšími politickými subjektami. Stále rokujú so stranami Za ľudí Veroniky Remišovej a Kresťanskou úniou Anny Záborskej. Uviedol aj to, že s SMK ani s Alianciou o spoluprácu nerokujú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko