Na hlavný obsah

OĽANO stiahlo návrh na mimoriadnu schôdzu. Viacero strán kritizovalo body programu

Hnutie však predložilo nový návrh.

OĽANO stiahlo návrh na mimoriadnu schôdzu. Viacero strán kritizovalo body programu
Na snímke koaličný poslanec NR SR Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR

Hnutie OĽANO a priatelia stiahlo pôvodný návrh na mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR so všetkými nedorokovanými bodmi z predchádzajúceho rokovania. Vzhľadom na vyjadrenia niektorých strán predložia nový návrh rokovania len s vládnymi návrhmi a návrhmi z dielne OĽANO.

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) informoval, že plánovaná 92. schôdza nebude. O 10.00 h sa začne 93. rokovanie s novým programom.

„Vzhľadom na to, že si niektorí naši bývalí koaliční partneri hľadajú za každú cenu zámienky, prečo svoje totalitné správanie z májovej schôdze neopraviť, rozhodli sme sa pôvodný návrh na mimoriadnu schôdzu stiahnuť a predložiť nový,“ uviedlo OĽANO v stanovisku.

Strana tak reaguje na kritiku mimoparlamentných Demokratov, ktorý avizovali, že otvorenie schôdze nepodporia. Poslanec Juraj Šeliga v pondelok (29. 5.) za najzávažnejší dôvod označil zaradenie návrhu Tomáša Tarabu, ktorý ohrozuje existenciu Úradu špeciálnej prokuratúry. Poslancov OĽANO vyzval, aby podpisy stiahli.

Bývalý minister obrany Jaroslav Naď zasa kritizoval návrh, ktorý by umožnil vojakom odmietnuť službu v zahraničí. Takisto odsúdil návrh, ktorý by označil mimovládne organizácie financované aj zo zahraničia za zahraničných agentov. Označil ho za „Putinov zákon“.

Program schôdze sa nepáčil ani strane SaS. Predsedníčka poslaneckého klubu Anna Zemanová uviedla, že zo strany OĽANO išlo len o cirkus a šikanu. Všetky body sú totiž zaradené aj na riadnej júnovej schôdzi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko