Na hlavný obsah

Parkovisko v Novom Meste nad Váhom je plné hlbokých výtlkov. Po daždi sa mení na jazierko

Po rokoch nečinnosti sa črtá náprava.

Ľudia v Novom Meste nad Váhom majú problém zaparkovať pri autobusovej a železničnej stanici. Na parkovisku sa nachádza mnoho hlbokých výtlkov. Po daždi sa mení na jazierko. Po rokoch nečinnosti sa črtá náprava.

“V strašných stavoch sú, okolo 20-30 centimetrov niektoré. To už tam je druhá Zelená voda. Väčšinou si poškodia podvozok, nárazník, tlmiče. Prídu sem noví ľudia. Pozrú sa na tú stanicu, to je neskutočné,“ uviedol obyvateľ Nového Mesta nad Váhom Alex.

Parkovisku v Novom Meste nad Váhom sa venovala redaktorka RTVS Dominika Kusá:

Situáciu si uvedomuje aj vedenie mesta. “Skutočne vstup do mesta zo železničnej a autobusovej stanice je v žalostnom stave,“ primátor mesta Nové Mesto nad Váhom František Mašlonka.

Keďže nejde o mestský majetok, oslovili vlastníka pozemku. “Vyvolali sme stretnutie so železnicami. Badám u nich ochotu sa dohodnúť, aby sme miesto zveľadili. Aby vstup do mesta vyzeral patrične okresného mesta,“ dodal Mašlonka.

Krátenie životnosti výtlkov RTVS potvrdili aj Železnice Slovenskej republiky. Tento mesiac rokovali so samosprávou.

“Vytypovali sa viaceré pozemky vhodné na možnosť ich dlhodobého prenájmu (viac ako 6 600 metrov štvorcových). ŽSR sú pripravené riešiť situáciu v prospech mesta a deklarovaného záujmu mesta o vybudovanie parkovacích plôch a terminálu autobusovej dopravy,“ hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová.

Železnice pre mesto pozemky už rezervovali. Otvorené sú rokovania o konkrétnej forme nájomnej zmluvy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny