Na hlavný obsah

Piaty deň MS v kocke: Hokejová exotika na ľade

Utorok (16. 5.) s jediným favoritom v akcii.

Piaty deň MS v kocke: Hokejová exotika na ľade
Maďari pocítili chuť víťazstva na tretí pokus. Zdroj: (AP Photo/Pavel Golovkin)

MS v hokeji 2023 majú za sebou piaty hrací deň. V rámci neho sa predstavili celky, ktoré bojujú skôr v druhej polovici oboch tabuliek.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

V našej (lotyšskej) skupine odštartoval program dňa o 15.20 zápasom Slovinska proti Nórsku. Bolo to ako slepý proti jednookému, čo sa prejavilo aj na výsledku. Jediným úspešným strelcom bol Berg-Paulsen, ktorý vystrelil Nórom tri body do tabuľky.

Bine Masic (Slovinsko) a Sondre Olden (Nórsko) v súboji o puk. Zdroj: (AP Photo/Roman Koksarov)

Paralelne s týmto zápasom bojovali v Tampere naši západní susedia. Rakúšania nastúpili proti výberu Dánska. Ešte v 49. minúte mali na dosah úspech v podobe predĺženia, potom však prišla trojgólová dánska smršť a bolo vymaľované. Dánsko – Rakúsko 6:2.

Dánski hokejisti sa tešia zo streleného gólu. Zdroj: (AP Photo/Pavel Golovkin)

Jediný seriózny favorit hral večer v Rige. A tento zápas mali v hľadáčiku aj Slováci. Náš najbližší súper – Švajčiarsko – totiž hostil Kazachstan. Helvéti na nič nečakali a už v piatej minúte skórovali zásluhou Geissera.

Od tohto momentu im to už padalo samé. Po výsledku 5:0 sa Švajčiari dostali nielen na prvé miesto B skupiny, ale bez straty bodu a s famóznym skóre 15:0 pomýšľajú aj na celkové prvenstvo pred vyraďovacou časťou.

Švajčiarsko pokračuje v turnaji bez straty bodu. Zdroj: (AP Photo/Roman Koksarov)

Kohút alebo klobása. Pred zápasom Francúzska proti Maďarsku bolo všetko otvorené. Francúzi sa chceli bodovo dotiahnuť na Fínov a Maďari bojovali o prvé body na turnaji.

Napokon bol aj vlk sýty, aj koza ostala celá. O výhre Maďarska 3:2 rozhodol v druhej minúte predĺženia dorážkou do prázdnej bránky Bartalis.

Maďari pocítili chuť víťazstva na tretí pokus. Zdroj: (AP Photo/Pavel Golovkin)

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport