Na hlavný obsah

Po hrozbe stiahnutia sa z Bachmutu Moskva vagnerovcom sľúbila viac munície

Mimoriadne krvavé boje o Bachmut trvajú už od augusta.

Po hrozbe stiahnutia sa z Bachmutu Moskva vagnerovcom sľúbila viac munície
Na snímke z videa zakladateľ ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin na bližšie nešpecifikovanom mieste na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Vodca ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin v nedeľu (7. 5.) povedal, že dostal od armády „prísľub“ dodávok munície. Informovala o tom agentúra AFP.

„Sľúbili, že nám poskytnú všetku muníciu a výzbroj, ktorú potrebujeme na pokračovanie operácií,“ povedal Prigožin. Podľa jeho slov generál Sergej Surovikin bude odteraz prijímať „všetky rozhodnutia týkajúce sa vojenských operácií vagnerovcov v spolupráci s ministerstvom obrany“.

V posledných dňoch Prigožin verejne a mimoriadne ostrým slovníkom pohrozil stiahnutím svojich jednotiek z Bachmutu 10. mája. Podľa neho od októbra 2022 vagnerovci dostali len 32 percent požadovanej munície. Ak sa to nezmení, „pri nedostatku munície im hrozí nezmyselná smrť“.

Mimoriadne krvavé boje o Bachmut trvajú už od augusta, napriek tomu sa ruským jednotkám za účasti vagnerovcov stále nepodarilo mesto úplne obsadiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet