Na hlavný obsah

Po ministerstve zahraničia končí aj v strane. Rastislav Káčer opustil Hegerových Demokratov

Nebol spokojný so smerovaním strany.

Po ministerstve zahraničia končí aj v strane. Rastislav Káčer opustil Hegerových Demokratov
Minister zahraničných vecí Rastislav Káčer. Foto: SITA/Diana Černáková

Minister zahraničných vecí Rastislav Káčer odchádza zo strany Demokrati dosluhujúceho premiéra Eduarda Hegera. Rozhodnutie prichádza len dva mesiace po tom, ako sa rozhodol vstúpiť na politickú scénu. Správu priniesol portál aktuality.sk.

Pre TASR potvrdil, že zo strany odišiel ešte 1. mája. Zároveň informoval o tom, že nebude v septembrových parlamentných voľbách kandidovať za žiadnu stranu.

„Nebudem kandidovať za žiadnu stranu. Nemal som to v úmysle, ani keď som bol pri oznámení Demokratov. Nebudem kandidovať a ani sa uchádzať o žiadnu medzinárodnú funkciu,“ uviedol Káčer pre TASR.

Podľa informácií portálu Aktuality nespokojnosť Káčer pociťoval dlhšie. Mimoriadne vystúpenie Eduarda Hegera v RTVS malo byť len „posledným klincom.“ Nepáčilo sa mu, ako vláda strácala dôveryhodnosť, a ani klesajúca podpora zahraničnej politiky.

Stranu Demokrati sa mal rozhodnúť opustiť preto, lebo nebol spokojný s tým, ako sa vyvíja. Nedokázala podľa neho prilákať nové tváre a priniesť nový impulz stredopravej politike.

Nespokojnosť priniesla aj neschopnosť Demokratov reagovať na útoky politických konkurentov, najmä od predsedu OĽANO Igora Matoviča, a aj to, ako sa väčšina bývalej koalície dištancuje od zodpovednosti. S Matovičom bol Káčer dlhšie v spore. Demokrati sa voči nemu doteraz nevyhranili.

Heger sa na utorkovej (9. 5.) tlačovej konferencii Demokratov k tejto téme vyjadriť odmietol. Oznámil, že k tomu bude samostatný výstup. Kedy však nešpecifikoval.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko