Na hlavný obsah

Po tragickej zrážke autobusu s kamiónom ostáva osem ľudí v kritickom stave. Hlásia aj jednu obeť

Diaľnica je však už plne prejazdná.

Po tragickej zrážke autobusu s kamiónom ostáva osem ľudí v kritickom stave. Hlásia aj jednu obeť
Záchranári zasahujú pri dopravnej nehode na diaľnici D2. Foto: TASR/Michal Svítok

Na diaľnici D2 v smere do Českej republiky sa zrazil autobus s nákladným vozidlom. O život prišiel jeden človek, zranilo sa 59 ľudí. Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) prijala desať ľudí, z toho osem ostáva v kritickom stave, priblížil riaditeľ UNB Alexander Mayer.

Rozsah ich zranení je podľa ministra zdravotníctva Michala Palkoviča alarmujúci. Spomenul, že ľudia utrpeli zranenia panvy, chrbtice, dolných i horných končatín a mnohých museli pripojiť na umelú pľúcnu ventiláciu.

Okrem bratislavských nemocníc v Ružinove, na Kramároch a v Petržalke prijali zranených aj v Skalici, Malackách a Trnave.

Hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová priblížila, že ťažké zranenia utrpelo dohromady 13 osôb, poranenia stredne ťažkého charakteru osem ľudí a 38 osôb ľahšie zranenia.

Príčiny nehody zatiaľ nie sú známe. Stala približne na 15. kilometri na úrovni odpočívadla Závod. Diaľnicu v smere do Česka na dlhšiu dobu uzavreli.

Diaľnica v smere na Brodské je už prejazdná bez obmedzení. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková. „Prípad si prevzal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Malackách. Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ spresnila.

Na mieste udalosti zasahovalo vyše 30 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Malaciek a z Bratislavy, ktorí poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a vyslobodzovali zakliesnené osoby z havarovaného autobusu.

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva HaZZ Štefana Kočiho bol kamión rumunského pôvodu a autobus prevážal osoby z Maďarska, pričom išlo pravdepodobne o zájazd do Prahy. Išlo prevažne o ľudí vo vyššom veku. Vodič kamióna vyviazol bez zranení.

Nehodu monitorovali aj redaktorky RTVS Karolína Janičíková a Barbora Šišoláková:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko