Na hlavný obsah

Počas mája pokračuje policajná akcia Víkend. Zameriava sa na alkohol za volantom

Za prvé štyri mesiace roka 2023 prišlo na cestách o život 70 ľudí.

Počas mája pokračuje policajná akcia Víkend. Zameriava sa na alkohol za volantom
Ilustračná snímka dychovej skúšky. Foto: RTVS

Počas mája pokračuje policajná akcia Víkend. Kontrolujú najmä alkohol za volantom a dodržiavanie maximálnej rýchlosti. Štáb RTVS bol v noci pri kontrolách policajnej hliadky v Bratislave.

Policajti merali rýchlosť a kontrolovali alkohol za volantom aj počas noci zo soboty (6. 5.) na nedeľu (7. 5.) na Trnavskej ceste v Bratislave.

„Súhlasím s preventívnymi kontrolami na alkohol. Som s tým úplne stotožnený,“ uviedol jeden zo šoférov, ktorého počas akcie Víkend policajti kontrolovali.

Počas prítomnosti štábu RTVS pri nočných kontrolách v Bratislave policajti nezastavili ani jedného šoféra pod vplyvom alkoholu. Rovnako ani jeden z nich neprekročil maximálnu povolenú rýchlosť.

Policajnej akcie Víkend sa zúčastnil redaktor RTVS Timotej Pisch:

„Kontroly budú predovšetkým na miestach, kde sa konajú kultúrne a spoločenské podujatia a aj na miestach, kde podľa policajných štatistík najčastejšie dochádza k dopravným nehodám,“ priblížila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová.

Za prvé štyri mesiace tohto roka prišlo o život na slovenských cestách 70 ľudí. Dopravno-bezpečnostné akcie by mali tieto čísla znižovať. Policajná akcia potrvá aj počas ďalších troch májových víkendov po celom Slovensku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko