Na hlavný obsah

Počasie narobilo problémy aj na Slovensku. Hasiči zasahovali na viacerých miestach

V obci Kolava dážď zaplavil cesty.

Počasie narobilo problémy aj na Slovensku. Hasiči zasahovali na viacerých miestach
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Počasie narobilo problémy aj na Slovensku. Prudká prívalová vlna po silnom daždi zasiahla popoludní horskú obec Kokava nad Rimavicou v Banskobystrickom kraji. Voda zaplavila cesty a narobila veľké škody obyvateľom v domoch. Hasiči tam zasahovali na viacerých miestach.

Pre silnú búrku je v okrese Senica uzavretých viacero ciest pre nánosy blata. V Trnave a okolí sú podľa polície zaplavené viaceré komunikácie. Na mnohých cestách je uzavretá premávka, keďže odčerpávajú vodu zo zaplavených domov. Zatopená je aj cesta medzi Naháčom a Trstínom, pri odbočke na Dolnú Krupú. V Smoleniciach padali aj veľké krúpy.

Dôsledkom silných búrok sa venovala aj redakcia Správ RTVS:

Počasie potrápilo aj hlavné mesto. Na nábreží Dunaja smerom na most SNP spadol strom na odparkované auto, na mieste zasahovali hasiči. Zlomený konár spadol na chodník aj na Karadžičovej ulici. Hustý dážď komplikoval dopravu na hlavných ťahoch. Takmer vo všetkých smeroch sa tvorili kolóny, niektoré úseky čiastočne zaplavila voda.

Celkom išlo o 95 zásahov

Búrky, ktoré v utorok zasiahli územie Slovenska, spôsobili nárast výjazdov hasičov. Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zasahovali v súvislosti s odstraňovaním následkov nepriaznivého počasia celkom 95-krát. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia HaZZ Katarína Križanová.

„Najvážnejšia situácia bola v Trnavskom kraji. Tam hasiči zasahovali 31-krát. V Bratislavskom kraji zase ich pomoc potrebovali 20-krát,“ priblížila.

V Nitrianskom kraji hasičov privolali k 16 udalostiam a v Žilinskom kraji zasahovali 10-krát. „Hasiči pomáhali najmä pri odstraňovaní popadaných stromov z cestných komunikácií, chodníkov a striech, a tiež odčerpávali vodu zo zatopených pivníc a ulíc,“ spresnila Križanová. Na mnohých miestach podľa nej hasiči ešte stále zasahujú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny