Na hlavný obsah

Podľa Pellegriniho Ľudovít Ódor spĺňa predstavy o premiérovi vlády odborníkov bez politického zafarbenia

Uprednostnil by však skorší termín predčasných volieb.

Podľa Pellegriniho Ľudovít Ódor spĺňa predstavy o premiérovi vlády odborníkov bez politického zafarbenia
Na snímke uprostred predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Foto: Facebook/HLAS - sociálna demokracia

Podľa predsedu mimoparlamentnej strany Hlas-SD Petra Pellegriniho za „súčasné utrpenie, zbedačenie Slovenska a národa“ sú priamo zodpovední predstavitelia koaličných strán, ktoré pôvodne tvorili poslednú a neskôr dočasne poverenú vládu. Skonštatoval to to v pondelok (8. 5.) v Banskej Bystrici počas osláv ukončenia druhej svetovej vojny v areáli Múzea SNP.

„Ľudia by na to nemali zabudnúť a za to, čo tu vystrájali, by im už nemali dať ďalšiu šancu,“ dodal šéf strany.

„Budeme mať úradnícku vládu, ktorú sme tu od vzniku Slovenskej republiky nemali. Hlas-SD ju bude rešpektovať, ale dôveru jej nevyslovíme. Ak príde s návrhmi, ktoré pomôžu zlepšiť život v tejto krajine, môže počítať s podporou našej strany,“ pokračoval Pellegrini.

Verí, že prezidentka za ministrov dosadí odborníkov a nezostane v nej žiadny zo súčasných dočasne poverených ministrov ani politikov, „ktorí si ešte na poslednú chvíľu chceli nakradnúť.“

Vyjadril nádej, že nástupom úradníckej vlády sa zlá atmosféra v spoločnosti aspoň trocha upokojí. Podľa neho avizovaný premiér úradníckej vlády, ktorým sa má stať viceguvernér Národnej banky Slovenska Ľudovít Ódor, spĺňa predstavy o premiérovi vlády odborníkov bez politického zafarbenia.

Pellegrini zdôraznil, že Hlas-SD je pripravený na akýkoľvek termín parlamentných volieb, ale snahou stále zostáva vyrokovať ich skorší termín než 30. september.

Slovensko potrebuje úctu, súdržnosť a dôstojnosť

Úcta, súdržnosť a dôstojnosť sú základné hodnoty, ktoré pre mimoparlamentnú stranu Hlas-SD symbolizuje Deň víťazstva nad fašizmom. Sú to aj hodnoty, ktoré Slovensko potrebuje v dnešnej politickej situácii. Konštatoval v Banskej Bystrici počas osláv ukončenia druhej svetovej vojny.

Múzeu, ktoré ich organizuje ako jedno z mála, za to poďakoval.

„V slovenskej politike sa v posledných mesiacoch a rokoch vytratila úcta vlády k svojim občanom. Chýba súdržnosť a dôstojnosť, stačí si pozrieť rokovanie politikov a parlamentu. Len súdržná politika nás dokáže vyviesť z tohto marazmu, v akom sa dnes nachádzame,“ uviedol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko