Na hlavný obsah

Podľa zámorského experta Slováci nebudú na MS 2023 konkurencieschopní

Ian Kennedy vysvetlil, prečo neočakáva úspech Slovenska.

Podľa zámorského experta Slováci nebudú na MS 2023 konkurencieschopní
Slovenskí hokejoví reprezentanti na tréningu. Foto: TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti odštartujú v piatok (12. 5.) popoludní účinkovanie na majstrovstvách sveta vo fínskom Tampere a lotyšskej Rige zápasom proti Čechom.

Podľa experta Iana Kennedyho z magazínu The Hockey News by fanúšikovia nemali od nich očakávať veľa. Tímu SR chýbajú hokejisti pravidelne hrajúci v zámorskej NHL aj talentovaní mladí hráči.

Fanúšikovia Slovenska počas hokejového zápasu
Fanúšikovia Slovenska počas prípravného hokejového zápasu Foto: SITA

„Slováci urobili dve zaujímavé rozhodnutia v súvislosti so zostavou. Po prvé, nie sú v nej žiadni plnohodnotní hráči NHL. Iba Samuel Kňažko, Pavol Regenda a Miloš Kelemen sa v tejto sezóne objavili v kádroch klubov profiligy a spoločne zaznamenali len štyri body v 30 zápasoch,“ zhodnotil odborník slovenské mužstvo.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

„Po druhé, Slováci nepovolali žiadneho zo svojich elitných mladíkov a namiesto nich vybrali hráčov pôsobiacich v Európe. Veteráni Marek Hrivík s Petrom Cehlárikom by mali viesť tím a oplatí sa sledovať Martina Chromiaka, ktorý mal dobrý nováčikovský ročník v AHL,“ dodal.

Slovenskí hokejisti začnú šampionát duelom proti obhajcom bronzu Čechom. V B-skupine nastúpia aj proti Lotyšom, Kanaďanom, Švajčiarom, Kazachom, Slovincom a Nórom.

Kennedy si nemyslí, že budú konkurencieschopní. „V ostatných rokoch sa Slováci opäť zaradili medzi lepšie tímy na tomto turnaji, no neočakávajte podobné výsledky v tomto roku,“ myslí si expert.

Zverenci kanadského trénera Craiga Ramsayho na ostatných dvoch MS postúpili do štvrťfinále a obsadili konečné ôsme miesto, predtým na šiestich šampionátoch za sebou nepostúpili zo skupiny. Práve ôsma priečka je maximom Slovákov od zisku strieborných medailí v roku 2012.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport