Na hlavný obsah

Posun v prípade novoročnej vraždy 46-ročnej Michalovčanky: Polícia obvinila ďalšiu osobu

Obvinili ju z marenia spravodlivosti pre ovplyvňovanie svedkov.

Posun v prípade novoročnej vraždy 46-ročnej Michalovčanky: Polícia obvinila ďalšiu osobu
Na archívnej snímke obvineného 18-ročného V.H. predvádzajú policajti pred sudcu pre prípravné konanie Okresného súdu Košice II. Foto: TASR

V prípade vraždy 46-ročnej ženy, ku ktorej došlo prvý januárový deň v Michalovciach, nastal podľa polície posun vo vyšetrovaní. Jednu osobu pritom obvinili z marenia spravodlivosti pre ovplyvňovanie svedkov.

„Vyšetrovanie tejto tragédie naďalej pokračuje rozsiahlym dokazovaním. Doposiaľ zrealizovali viac ako 20 výsluchov svedkov, poškodených, taktiež opakovane vypočuli obvineného,“ uviedla v piatok (19. 5.) košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Z obzvlášť závažného zločinu vraždy polícia obvinila 18-ročného Valentína H., súd rozhodol o jeho vzatí do väzby.

Posunu vo vyšetrovaní sme sa venovali aj v Správach RTVS o 11.00 h:

„Získaná dôkazná situácia však umožnila vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach vzniesť aj obvinenie zo zločinu marenia spravodlivosti jednej osobe (J. H.), ktorá počas vyšetrovania ovplyvňovala svedkov. V tomto prípade však ide o počiatočnú fázu vo vyšetrovaní, preto bližšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť, ale urobíme tak hneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí,“ konštatovala Ivanová.

K vražde v Michalovciach došlo ráno na Nový rok (1. 1.) tohto roku. Páchateľ ženu naháňal a viackrát bodol. Následne jej ukradol mobilný telefón a peňaženku. Žena zraneniam na mieste podľahla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny