Na hlavný obsah

Prezidentka sa rozhodla o ďalšom postupe v súčasnej politickej situácii. Plánuje ho prerokovať s Hegerom a Kollárom

Informovať verejnosť bude až po rokovaniach.

Prezidentka sa rozhodla o ďalšom postupe v súčasnej politickej situácii. Plánuje ho prerokovať s Hegerom a Kollárom
Prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: SITA/Diana Černáková

Prezidentka má o súčasnej politickej situácii jasný názor. Informovať verejnosť však o svojom rozhodnutí a ďalšom postupe bude až po rokovaniach s povereným premiérom Eduardom Hegerom a predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom (Sme rodina). Informovala o tom v piatok (5. 5.) z Londýna.

„O svojom ďalšom postupe v súvislosti s vnútropolitickou situáciou mám jasno. Čo najskôr po návrate z Londýna s ním oboznámim premiéra Eduarda Hegera a predsedu parlamentu Borisa Kollára a následne aj verejnosť,“ uviedla hlava štátu v stanovisku.

Reakcia hlavy štátu k aktuálnej vládnej kríze prichádza po tom, ako ju dočasný minister zahraničných vecí Rastislav Káčer požiadal o odobratie poverenia. Šéf diplomacie však nie je jediným odchádzajúcim ministrom.

Svoju pozíciu ponúkol vo štvrtok (4. 5.) aj poverený minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan. Išlo o reakciu na medializované informácie o tom, že jeho rodinná firma, ako jedna z ôsmich spoločností, ktoré sa uchádzali o dotáciu od štátu, získala nenávratný finančný príspevok vo výške 1,4 milióna eur.

Zuzana Čaputová reprezentuje Slovensko na korunovácii Karola III. vo Veľkej Británii, odkiaľ sa k situácii v krajine vyjadrila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko