Na hlavný obsah

Pri útoku na Džerbe zomreli štyria ľudia. Strieľať mal príslušník bezpečnostných zložiek

V synagóge prebiehali oslavy židovského sviatku.

Pri útoku na Džerbe zomreli štyria ľudia. Strieľať mal príslušník bezpečnostných zložiek
Synagóga na ostroe Džerba. Foto: Twitter/Reuters

Pri útoku pri synagóge na tuniskom ostrove Džerba zomreli dvaja príslušníci bezpečnostných zložiek a dvaja veriaci, deväť ďalších ľudí utrpelo zranenia. Podľa agentúry Reuters to v stredu (10. 5.) uviedlo tuniské ministerstvo vnútra. Páchateľa bezpečnostné zložky zastrelili. Tuniské úrady oznámili, že motív útoku naďalej vyšetrujú. Nie je jasné, či tuniské úrady do bilancie obetí počítajú aj útočníka.

Tuniské médiá v utorok (9. 5.) neskoro večer informovali o streľbe pri synagóge Ghriba, kde v tom čase prebiehali oslavy židovského sviatku. Agentúra AFP s odvolaním sa na tuniské ministerstvo vnútra píše, že útok mal dve časti.

Útočník najprv zabil jedného zo svojich kolegov, načo mu zobral muníciu a vydal sa k synagóge, kde začal strieľať na bezpečnostné zložky, ktoré ho potom zastrelili. O život prišli dvaja návštevníci synagógy. Tuniské ministerstvo zahraničia v tejto súvislosti informovalo o zabitom 42-ročnom Francúzovi a 30-ročnom Tunisanovi. Francúzsko a Spojené štáty útok ostro odsúdili.

Informácie o počte zranených sa rôznia. Agentúra AP píše o desiatich zranených. Podľa agentúry DPA zranenia utrpeli štyria veriaci a piati členovia bezpečnostných zložiek. Podľa médií bola zo synagógy počuť streľba, ktorá vyvolala paniku medzi veriacimi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet