Na hlavný obsah

Primátor Banskej Bystrice odvolal tretí stupeň povodňovej aktivity, ktorý platil na území mesta

Urobil tak aj vzhľadom na zlepšujúcu sa situáciu.

Primátor Banskej Bystrice odvolal tretí stupeň povodňovej aktivity, ktorý platil na území mesta
Na snímke podmytá cesta nad Tajovom pri Banskej Bystrici 25. mája 2023. Foto: TASR

Banskobystrický primátor Ján Nosko vo štvrtok (25. 5.) k 15.00 h odvolal tretí stupeň povodňovej aktivity, ktorý po silnom prívalovom daždi v stredu (24. 5.) platil na území mesta od 16.00 h. TASR o tom informovala hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

Urobil tak vzhľadom na zlepšujúcu sa situáciu, koncu ohrozenia po prudkom daždi, a tiež poklesu hladín vodných tokov v intraviláne mesta. Navyše, nehlásili žiadne hydrometeorologické výstrahy.

Stredajší (24. 5.) prívalový dážď v Banskej Bystrici síce netrval dlho, ale spôsobil viaceré problémy. Zatopilo cesty najmä na Námestí Ľ. Štúra, Štadlerovom nábreží, Sládkovičovej či Moskovskej ulici. Vytopilo pivnicu paneláka na Jilemnického ulici a šatňu Mestského mládežníckeho štadióna Radvaň-Kráľová.

Ako Nosko zdôraznil, množstvo zrážok bolo také obrovské, že kanalizácia nedokázala odvádzať dažďovú vodu, aj napriek jej pravidelnej údržbe.

„Situácia bola najkritickejšia v Radvani a na Fončorde. Na Jilemnického ulici bol poškodený asfaltový povrch okolo vpusti, a taktiež zaplavilo šatňu štadióna. Dobrá správa je, že vodu sa podarilo odčerpať a sanačné práce, ktoré začali už v stredu, vo štvrtokpokračujú,“ konštatoval primátor s tým, že škody budú vyčíslené v najbližších dňoch.

Podľa Adamovičovej sa následky darilo odstraňovať vďaka rýchlemu zásahu dobrovoľných hasičov, Hasičského a záchranného zboru, Banskobystrickej regionálnej správy ciest, zmluvných partnerov mesta a zamestnancov mestského úradu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny