Na hlavný obsah

Proti Švajčiarom s Hlavajom, premiéru si na MS v Rige odkrúti dvojica útočníkov

Peter Cehlárik vynechá stretnutie pre zranenie.

Proti Švajčiarom s Hlavajom, premiéru si na MS v Rige odkrúti dvojica útočníkov
Hlavaj chytá kanadský samostatný nájazd. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenskí hokejisti nastúpia na štvrtkový (18.5.) večerný zápas na MS proti Švajčiarsku bez Petra Cehlárika, ktorého stále trápi zranené koleno. Jeho stav však nie je vážny a realizačný tím mu chce dať ešte čas na doliečenie. V bránke dostane priestor opäť Samuel Hlavaj.

V druhom útoku bude namiesto Cehlárika hrať Andrej Kudrna, do hry sa dostane aj Mário Lunter. Oboch útočníkov zapísalo vedenie reprezentácie na súpisku v stredu (17.5.).

„Peter potrebuje ešte nejaký čas na doliečenie, radšej ho chceme stopercentného v troch zápasoch, ako päťdesiatpercentného v štyroch. Na jeho miesto sa zaradí Kudrna a Lunter bude hrať namiesto Lantošiho. V presilovkovej formácii nahradí Cehlárika Miloš Kelemen,“ uviedol po rannom rozkorčuľovaní asistent trénera Peter Frühauf.

Cehlárik si vo štvrtok dopoludnia urobil pár pohybov na ľade, ale nácvik ďalších situácií už sledoval zo striedačky. „Cítim sa lepšie každým dňom, ale nie je to ešte úplne ono. Preto nenastúpim. Ale verím, že to dobre dopadne. Riešime to s fyzioterapeutmi, zlepšuje sa to,“ povedal 27-ročný krídelník.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

V tíme je stále aj obranca Dávid Mudrák, ktorý je však mimo súpisky, a preto nemôže ani trénovať. Vedenie reprezentácie sa snaží vybaviť, aby mohol zostať s mužstvom. „Riešime to. Podľa nového pravidla môžeme dopísať hráča v prípade, ak sa niekto zraní. Preto chceme, aby s nami Dávid zostal aj naďalej,“ povedal pre TASR mediálny manažér Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Peter Jánošík.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport