Na hlavný obsah

Ramsayho nástupca? Tréner musí byť úspešný. A to nie je môj prípad, uviedol Pardavý

Lodivod HC Slovan Bratislava nie je pripravený presedlať na pozíciu Craiga Ramsayho v prípade, ak Kanaďan skončí.

Craig Ramsay a Ján Pardavý v zápase s Nórskom.Foto: TASR/Martin Baumann

Finišujúce majstrovstvá sveta, ktoré sa dohrajú už len v Tampere, strávia slovenskí reprezentanti v pozícii divákov.

„Bohužiaľ, deviate miesto je pre nás neúspech. Osudným sa nám stál zápas s Kazachstanom. Prvú tretinu sme podcenili a stratili dva body. Vo zvyšných dvoch dueloch skupiny bol výkon určite dobrý. Svetová špička je však vyrovnaná a keď sa do toho pridruží otázka mentality, je to badateľné. Videli sme to na hráčoch v súboji so Slovinskom. Hovorím to z pohľadu gólov. Bodovo sme ho zvládli. Až na tých Kazachov sme hrali dobre,“ hodnotí lotyšský šampionát bez dosiahnutia vytýčenej méty slovenského výberu jeden z asistentov kouča Ján Pardavý.

Slabinou útočníkov bola gólová produkcia. Do toho ešte vstúpil výpadok Petra Cehlárika, ktorý mal byť s Hrivíkom či Pánikom ústrednou postavou útoku. Problémy s kolenom mu zariadili odpočinok na dva duely.

„Každá strata je citeľná. Či sa bavíme o Cehlárikovi, alebo aj Grmanovi, ktorý absentoval vzadu. Títo hráči majú svoje úlohy. Samozrejme, Petrove výkony počas sezóny neboli ideálne a nepreniesol to ani do reprezentácie. Ale aj tak bol pre nás platný v presilovkách, oslabeniach i rovnovážnej hre,“ podotkol trenčiansky rodák.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Zostava sa formovala i priamo v Lotyšsku. Za krajanmi priletel Šimon Nemec, no z domu boli k dispozícii brankár Dominik Riečický a obranca Dávid Mudrák.

„Riešili sme to. Ako sa vyvíja turnaj, podľa toho sa pristupuje k nejakým zmenám. Rozmýšľali sme, koho dopíšeme, či to necháme otvorené a pod. Mudráka sme plánovali napísať na súpisku len vtedy, keby Grman definitívne skončil. Nakoniec to nebolo potrebné. A nemuseli sme si lámať hlavu ani nad brankármi. Tam sme mali oporu v Škorvánkovi a Hlavajovi,“ objasnil Pardavý.

Tréner HC Slovan Bratislava Ján Pardavý. Foto: TASR

Na vrch reprezentácie zatiaľ nepatrí

V stredu (24.5) popoludní bratislavské letisko zaplavili novinári, ktorí čakali príchod vládneho špeciálu. Okrem klasických hodnotiacich otázok o majstrovstvách sveta sa zisťovala budúcnosť zámorského kormidelníka Craiga Ramsayho. Ten vedie Slovákov šesť rokov a jeho zmluva je na konci. V hre je ešte uplatnenie ročnej opcie.

Samotný kormidelník si chce teraz oddýchnuť a absolvovať stretnutie s Miroslavom Šatanom, na ktorom by sa malo o všetkom rozhodnúť. Hokejové osobnosti však nahlas prezentujú názor, že je čas na lodivoda z domácej liahne.

„Nie som na to pripravený. Tréner národného tímu musí mať za sebou nejaké úspechy. A to nie je môj prípad,“ vyriekol s dávkou sebareflexie Pardavý, ktorého by si niektorí vedeli predstaviť na čele reprezentačného trénerského zoskupenia.

Státie po boku kanadského odborníka dáva veľa nielen jemu, ale tiež ďalšiemu asistentovi Andrejovi Podkonickému, s ktorým tvorí pár v bratislavskom Slovane.

„Každý deň s Ramsaym je pre nás veľká škola. Sme vďační za roky, ktoré sme s ním strávili. Veríme, že to ešte Craig potiahne. Ak nie, určite si od neho odnesieme obrovské množstvo poznatkov. Rovnako tak to platí v prípade iných trénerov, ktorí pri ňom boli,“ chváli pôsobenie vedľa kormidelníckej ikony.

Z Rigy sa venoval aj klubovému dianiu

Pracovné nasadenie Pardavého v priebehu dvoch týždňov v Rige sa dotýkalo aj prípravy bratislavského mužstva na nový extraligový ročník. Slovanisti totiž naposledy poriadne sklamali, keď vo štvrťfinále play-off neprešli cez Michalovce.

„S Otom Haščákom sme boli v dennodennom kontakte a diskutovali sme o posilách. Zatiaľ to vyzerá dobre, ale všetko sa preukáže na ľade. Potom si budeme môcť povedať, či nám to vyšlo, alebo nie. Dúfam, že podpísaní cudzinci prinesú to, kvôli čomu sme ich angažovali. Nechýbajú nám ani domáci hokejisti. Ako náhle spojíme celé mužstvo, následne sa môžeme vyjadriť, či tam je kvalita,“ vraví Pardavý o skladbe Belasých, medzi ktorých doteraz pribudlo kvarteto legionárov a trio Slovákov.

Slovan Bratislava je jeden z klubov, ktorý vyslovil podporu SZĽH. Ako je známe, deväť účastníkov sa pokúša odstrihnúť a vytvoriť si súkromnú ligu pod názvom PHL. Rokovania sú v plnom prúde, ale finálny výsledok v nedohľadne.

„Je to smutné, že v našej malej krajine opäť rozoberáme negatívne veci. Nie sme pozitívny národ. Stále hľadáme len to zlé. Nebudem to bližšie rozpitvávať. Avšak verím, že sa to čím skôr rozsekne a súťaž ostane v doterajšom formáte,“ dodal Ján Pardavý s tým, že vypadnutie so Slovanom a skorý návrat z pôdy MS v jednom roku, sú najväčším neúspechom v doterajšej trénerskej kariére.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport