Na hlavný obsah

Robert Fico úradnícku vládu nepodporí. Označil ju za pokračovanie vládnej koalície

Veronika Remišová si počká na jej programové vyhlásenie.

Vľavo Veronika Remišová a vpravo Robert Fico v relácii RTVS Sobotné dialógy.
Vľavo Veronika Remišová a vpravo Robert Fico v relácii RTVS Sobotné dialógy.Foto: RTVS

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová hovorí o obrovskom sklamaní, predseda strany Smer-SD Robert Fico o zneužívaní vraždy. Takto politici v relácii RTVS Sobotné dialógy reagovali na rozhodnutie súdu v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Súd v piatok (19.5.) neprávoplatne spod obžaloby oslobodil podnikateľa Mariana Kočnera. Alenu Zsuzsovú odsúdili na 25 rokov. 

„Je to obrovské sklamanie, najmä pre rodinu Jána a Martiny. Bol to práve Kočner, ktorý sa Jánovi Kuciakovi vyhrážal,“ reagovala na verdikt Remišová.

Zdôraznila však, že treba počkať na právoplatné rozhodnutie súdu. „Nebudem jeho rozhodnutie spochybňovať, na druhej strane vieme, čo je Kočner za človeka, bol to človek, ktorý je schopný naozaj všetkého,“ dodala.

Robert Fico uviedol, že v prípade vraždy Jána Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov bol na sudcov vyvíjaný obrovský tlak, a to najmä zo strany médií a mimovládnych organizácií. „Vražda bola politicky zneužitá,“ zopakoval.

„Rozčarovanie médií nad rozsudkom nie je úprimné, je to len preto, že každý čakal, že pána Kočnera odsúdia a príde vlna útokov na Smer-SD ako v rokoch 2018 a 2020,“ vyhlásil.

Fico hovoril o Sorosovom vplyve

Fico v relácii znova hovoril o údajnom vplyve, ktorý má mať 92-ročný americký podnikateľ George Soros na slovenskú politickú scénu. „Našim politickým nepriateľom sú proti nám postavené médiá a mimovládne organizácie, ktoré sú financované Sorosom,“ uviedol.

Remišová Ficove obvinenia označila za absolútny nezmysel. „Tento argument používa najmä vtedy, keď mu tečie do topánok,“ skonštatovala.

Sám Fico pritom v roku 2001 recenzoval publikáciu financovanú Georgeom Sorosom. „Čo je to za nezmysel? V podstate som Sorosov človek. To je veľmi slabé, čo ste teraz predviedli,“ reagoval, keď mu spomínanú publikáciu pripomenula moderátorka relácie Marta Jančkárová.

Fico úradnícku vládu nepodporí

Veronika Remišová zatiaľ neuviedla či podporí úradnícku vládu. „Počkáme si na programové vyhlásenie a s čím príde nová vláda. Ak vláda hovorí, že nebude do parlamentu predkladať žiadne zákony, tak sa pýtam čo chce robiť. Lebo žiadne zákony rovná sa žiadna pomoc,“ vyhlásila.

Naopak, Robert Fico uviedol, že jeho strana úradnícku vládu nepodporí. „Toto nie je úradnícka vláda, je to pokračovanie tejto vládnej koalície. Nepodporíme túto vládu, nedáme jej ani jeden jediný hlas v parlamente,“ povedal.

Remišová sa vyjadrila aj k svojej politickej budúcnosti. Nevylúčila, že bude v blížiacich sa predčasných voľbách kandidovať za hnutie OĽANO. „Rokovania prebiehajú. Každé prepadnuté percento by bolo v prospech Roberta Fica,“ uviedla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko