Na hlavný obsah

Roland Garros: Schmiedlová a Molčan spoznali svojich súperov na druhom grandslame sezóny

Turnaj začína 28. mája.

Roland Garros: Schmiedlová a Molčan spoznali svojich súperov na druhom grandslame sezóny
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová nastúpi v prvom kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros proti jedenástej nasadenej Ruske Veronike Kudermetovovej. Kristína Kučová sa stretne s kvalifikantkou. Štvrtkový (25. 5.) žreb ďalej rozhodol, že Alex Molčan si na úvod zmeria sily s domácim Francúzom Hugom Gastonom.

Schmiedlová s Kudermetovovou sa vo vzájomnom zápase ešte nestretli. Ak by sa najlepšia slovenská singlistka postarala na parížskej antuke o prekvapenie, v 2. kole by si mohla skrížiť rakety s Kučovou.

Doterajším maximom Schmiedlovej na Roland Garros je 3. kolo z rokov 2021 a 2014. Šancu postúpiť do hlavnej súťaže má ešte Viktória Hrunčáková, ktorá sa v piatok predstaví vo finále kvalifikácie.

Molčan s francúzskym držiteľom voľnej karty Gastonom ešte nehral. Vlani v premiére v hlavnej súťaži postúpil do 2. kola, v ktorom prehral so Srbom Novakom Djokovičom. Pred tohtoročným turnajom Molčan vyhlásil, že by vo francúzskej metropole rád prekonal svoje doterajšie grandslamové maximum, ktorým je 3. kolo z US Open 2021 a vlaňajšieho Wimbledonu.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport