Na hlavný obsah

Rozbehnutý americký vlak sa v semifinále pokúsi zastaviť Nemecko

Nemci sa vo štvrťfinále postarali o senzáciu, keď vyradili Švajčiarsko.

Rozbehnutý americký vlak sa v semifinále pokúsi zastaviť Nemecko
Po Čechoch sa USA pokúsia vyradiť aj Nemecko. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Aj druhý semifinálový zápas tohtoročných majstrovstiev sveta má čo ponúknuť. Domácu reprezentáciu v ňom síce neuvidíme, ale európsko-americký súboj áno. Nemecko si hokejky skríži s USA.

Cesta Nemecka na turnaji je poriadne tŕnistá. Na úvod skupiny prehralo so všetkými favoritmi – Švédskom, Fínskom aj Amerikou. Odvtedy však prešlo ďalších päť zápasov a v nich už Nemci nezaváhali.

Na snímke sú nemeckí hokejisti.
Nemecko s cieľom pobiť sa o zlato.Foto: AP Photo/Roman Koksarov

Do vytúženého finále sa ich pokúsi potiahnuť desaťbodový John Peterka aj fakt, že disponujú najproduktívnejším útokom spomedzi všetkých semifinalistov – v gól premenia až 13,82 percent svojich striel. O čosi horšie je to s disciplinovanosťou. Dovedna 82 tresných minút na ich konte neveští pred zápasom s rozbehnutou Amerikou nič dobré.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Spojené štáty totiž dokážu potrestať necelých 32 percent početných výhod, a to pri efektivite streľby cez dvanásť percent. Okrem toho sa opierajú aj o stabilné výkony gólmana DeSmitha s úspešnosťou zákrokov necelých 95 percent.

Faktom je aj to, že Amerika dokáže porážať na turnaji aj tých najväčších favoritov, a to pomerne presvedčivo. Fínsko 4:1, Česko 3:0. Ich skóre v pomere 37:8 naháňa strach.

Američania sú po vypadnutí Švajčiarov najväčším favoritom na celkové prvenstvo.Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Kedy a kde sa zápas odohrá?

Semifinálový súboj medzi Spojenými štátmi americkými a Nemeckom je na programe v sobotu (27. 5.) o 17.20 v Nokia Arene v Tampere. Sledovať naživo ho môžete prostredníctvom vysielania RTVS.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport