Na hlavný obsah

Rozsudok v kauze Kuciak padne už dnes. Obžalovaným hrozí doživotie

Rozsudok sa očakáva aj v kauze objednávky vrážd prokurátorov.

Na snímke sú obžalovaní Marián Kočner a Alena Zsuzsová.
Na snímke sú obžalovaní Marián Kočner a Alena Zsuzsová.Foto: TASR/Jaroslav Novák/koláž RTVS

Špecializovaný trestný súd v piatok (19. 5.) vynesie rozsudok v prípade objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Obžalovaní sú Marián Kočner a Alena Zsuzsová, prokurátori pre nich žiadajú doživotné tresty. Súd spojil pojednávanie aj s prípadom prípravy vrážd trojice prokurátorov. V tomto prípade sú obžalovaní aj Dušan Kracina a Darko Dragič. Rozsudok očakávame o 15.00 h popoludní.

Prokurátori navrhli 9. mája uložiť Marianovi Kočnerovi a Alene Zsuzsovej doživotný trest odňatia slobody. Obžalovaný Dušan Kracina by mal podľa prokurátorov dostať 25-ročný trest väzenia a Darko Dragič 17-ročný nepodmienečný trest za mrežami.

Súdy v prípade Kuciakovej vraždy zatiaľ vydali tri právoplatné rozsudky. Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody, Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelia obžalobe štyri osoby, a to Kočner, Zsuzsová, Kracina a Dragič. Szabóa vylúčili na samostatné konanie. Súd ho uznal za vinného.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko