Na hlavný obsah

Šesť rokov bola nezvestná. Unesené dievča našli vďaka seriálu na Netflixe

Uniesla ju jej matka.

Šesť rokov bola nezvestná. Unesené dievča našli vďaka seriálu na Netflixe
Na snímke unesená Kayla Unbehaunová. Foto: Twitter/Unsolved Mysteries

V Spojených štátoch sa vďaka seriálu na platforme Netflix po šiestich rokoch podarilo nájsť dievča, ktoré v roku 2017 uniesla jej matka. Prípad Kayly Unbehaunovej spracovali tvorcovia v jednej z epizód seriálu Unsolved Mysteries (Nevyriešené záhady) a jeden z divákov potom vďaka tomu dievča spoznal, keď prišlo do jeho obchodu v Severnej Karolíne, a zalarmoval políciu, napísal denník The Times.

Deväťročná Kayla zmizla zo svojho bydliska v Illinois, kde žila spoločne s otcom, ktorý ju mal vo výhradnej starostlivosti. Úrady od začiatku predpokladali, že ju uniesla matka. Dôvodom bolo, že dievča zmizlo v čase, keď s ňou trávila čas, ktorý jej pre návštevy vyhradil súd.

„Rozplývam sa radosťou, že mám Kaylu zase doma,“ uviedol vo vyhlásení jej otec Ryan Iskerka. Matku Heather Unbehaunovú zatkli cez víkend pre obvinenie z únosu. Po zaplatení kaucie teraz čaká na slobode na začatie súdu, ktorý sa začne v júli.

Seriál Unsolved Mysteries bežal na viacerých amerických televíznych staniciach s prestávkami dve desaťročia. Naposledy začal nové série vysielať Netflix v roku 2020. „Je skvelé, ako takáto relácia môže mať pozitívny dopad,“ komentoval objavenie nezvestného dievčaťa Jerry Krawczyk, šéf polície v meste South Elgin, kde žije jej otec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet