Na hlavný obsah

Slovenka obvinená z terorizmu zostáva vo väzbe

Rozhodnutie nie je právoplatné.

Slovenka obvinená z terorizmu zostáva vo väzbe
Na snímke Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Foto: RTVS

Slovenka Renáta D., ktorá je obvinená pre obzvlášť závažné zločiny založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny, vojnového bezprávia a prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže, zostáva vo väzbe.

Rozhodol o tom v stredu (3. 5.) na neverejnom zasadnutí sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica. Rozhodnutie nie je právoplatné, jej právny zástupca podal sťažnosť.

Sudca rozhodoval o žiadosti Renáty D. o prepustenie z väzby. Ako informoval jej advokát Michal Ševčík, žiadosť zdôvodnili prieťahmi vo vyšetrovaní. Podľa neho od februára, keď ju ŠTS zobral do väzby, vo vyšetrovacom spise nepribudol žiadny relevantný dôkaz. Obvinená zostáva vo väzbe z dôvodu, aby nemohla utiecť a pokračovať v trestnej činnosti.

„Hoci ŠTS zamietol žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu, konštatuje, že určité prieťahy v prípravnom konaní sú a tempo by malo byť trochu iné. Moja klientka vníma väzbu veľmi zle. Najmä oddelenie od dcéry, ktorá má okolo deviatich rokov a bola s ňou od narodenia. Syn už má 18 rokov, je nahnevaný na otca a viní ho z toho, čo si musia s matkou vytrpieť. Rodina je roztrhnutá, obe deti sú v rôznych centrách na Slovensku,“ konštatoval Ševčík. Jeho klientka obvinenie v celom rozsahu popiera.

„Ubezpečujem vás, že vyšetrovanie prebieha lege artis,“ zdôraznil prokurátor.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko