Na hlavný obsah

Slovenská a maďarská polícia potvrdili, že zakopané pozostatky tela u našich južných susedov patria Szücsovi

Našli ich pomocou dronu.

Slovenská a maďarská polícia potvrdili, že zakopané pozostatky tela u našich južných susedov patria Szücsovi
Ilustračná snímka – polícia. Foto: RTVS

Slovenská a maďarská polícia potvrdili, že zakopané pozostatky tela u našich južných susedov patria slovenskému podnikateľovi Tiborovi Szücsovi. Našli ich pomocou dronu. Vyšetrovanie úkladnej vraždy pokračuje. V prípade zatiaľ figurujú traja obvinení. Dvaja z nich sú už vo väzbe. Tretí je ozbrojený na úteku.

Podnikateľ z južného Slovenska bol nezvestný od 2. mája. Bolo po ňom vyhlásené aj pátranie. Posledná stopa k nemu viedla do obce Trávnik, kde mal dom, ktorý prenajímal. Na jeho terase našla polícia veľa krvi.

“Bola vykonaná predovšetkým obhliadka miesta činu, a to v rodinnom dome v obci Trávnik v okrese Komárno, kde boli zaistené rôzne druhy stôp,“ spresnil riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), Odbor Západ, Rudolf Patka.

Situáciu v Budapešti sledoval redaktor RTVS Radoslav Šebo:

Do prípadu vstúpila aj NAKA, a to po tom, ako polícia našla zhorené auto podnikateľa neďaleko maďarského mesta Pápa. Od Trávnika je vzdialené asi 80 kilometrov. V spolupráci s maďarskou políciou sa neskôr našli aj pozostatky podnikateľa. Polícia informáciu najskôr tajila. Dôvodom bola plánovaná zatýkacia akcia na podozrivých.

„Vyšetrovateľ Policajného zboru Národnej kriminálnej agentúry dňa 18.5.2023 vzniesol obvinenie trom osobám za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy spáchaného formou spolupáchateľstva a v prípade tej tretej obvinenej osoby, spáchanej formou účastníctva, a teda ako pomocník,“ dodal Patka.

Väzba obvinených

Jeden obvinený sa postavil pred Špecializovaný trestný súd už minulý víkend. Podľa vysetrovateľa to bol Erik Kollár, kto podnikateľa zavraždil. Súd rozhodol, že pôjde do väzby. Ide o útekovú, kolúznu aj preventívnu väzbu. Obvinený podal sťažnosť, o ktorej rozhodne najvyšší súd. Ďalší z obvinených je vo väzbe v Maďarsku v inej trestnej veci. Tretia osoba – Gergej Šarkózy – je stále na úteku.

“V obci Tét v Maďarsku nakupoval pohonné látky. Platil dvadsaťeurovou bankovkou. Bola pošpinená krvou,“ spresnil riaditeľ Národnej kancelárie vyšetrovania v Budapešti Hiripi Gábor.

Benzín potreboval, aby zlikvidoval dôkazy. Napríklad aj auto podnikateľa, a to hneď po tom, ako po ňom začali pátrať.

“Tretieho mája sme dostali informáciu, že na poli pri meste Pápa horí auto, ktoré zhorelo do tla. Patrilo hľadanému podnikateľovi. V kufri bol aj 200 litrový oceľový sud,“ dodal riaditeľ Národnej kancelárie vyšetrovania v Budapešti.

Štyridsaťštyriročný Gergej Šarközy pred políciou stále uniká. Je mimoriadne nebezpečný, pretože má zbraň. Tak maďarská ako aj slovenská polícia preto žiadajú verejnosť o pomoc pri jeho hľadaní. Medzitým, vyšetrovanie vraždy slovenského podnikateľa pokračuje aj naďalej.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet